Van Valisi İbrahim Taşyapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Şehirler ve Kültürler Yörelerimiz Projesi' kapsamında Çatak ve Özalp'ten gelen 80 kız öğrenci ile bir araya gelerek tecrübe paylaşımında bulundu. 

 

Vali İbrahim Taşyapan Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan, Van’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Şehirler ve Kültürler Yörelerimiz Projesi' kapsamında Çatak ve Özalp'ten gelen 80 kız öğrenci ile bir araya geldi. Şişli Ögretmenevindeki öğle yemeğinde gerçekleşen buluşmada, kız öğrencilere tecrübelerini aktaran Vali Taşyapan, özel hayatı ve meslek yaşamına ilişkin yöneltilen soruları da cevapladı.

 

2 BİN 476 KİŞİYİ KAPSAYAN BİR PROJE

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç Gençlik ve Spor Bakanlığının hareketlilik projeleri ile SODES projeleri kapsamında, 2016 yılı içinde toplam 2 bin 476 genci kapsayan faaliyetlerden biri olan ‘Şehirler Kültürler Yörelerimiz 2. Dönem Gezileri’ etkinliğinde Çatak ve Özalp'ten gelen kız öğrencilerin Van’da ağırlandığını söyledi.

İl Müdürü İnanç, diğer projeler kapsamında farklı ilçelerimizden çok sayıda gencin, İstanbul, Çanakkale, Bursa, Ankara, Konya, Mersin, Antalya, Bolu, Kastamonu, Aydın, Manisa, Trabzon ve Samsun, Bitlis, Muş ve Hakkâri illerine düzenlenen gezilere götürülerek, ülkemizin kültürel değerleriyle buluşturulduğunu sözlerine ekledi.

 

TAŞYAPAN: İÇİNİZDEN VALİLERDE, KAYMAKAMLARDA ÇIKACAK

Öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Vali Taşyapan, öncelikle kendisini tanıttı. Taşyapan, “Van’a gelmeden Önce Bingöl’de valilik görevimi icra ediyordum. 1963 yılında Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde doğdum. Orada ilk ve orta ve lise tahsilimi yaptıktan sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazandım. 1987 yılında Milli Eğitim Bakanlığında müfettiş yardımcılığı görevine başladım. Daha sonra da 1990 yılında kaymakam adaylığına geçtim. Sonra Amasra’nın göğülcek ilçesinde kaymakamlık yaptım. Bayburt ve Rize illerinde de vali yardımcılığı yaptım. Daha sonra da Konya’nın Karapınar ilçesinde kaymakamlık yaptım. İçişler Bakanlığında merkez teşkilatında çalıştım. En son personel genel müdürlüğü yaptım ve son olarak vali oldum. Evliyim ve 3 çocuğum var. Anadolu’nun ortasında bir ilçeden büyüyerek çıktım ve şuanda Van’da valiyim. Sizlerde Çatak’ta Özalp’ta çıkacaksınız. Çünkü liseyi bitirenlere biz çıkıyor diyoruz. Sizlerde inşallah devletimizin, milletimizin sağladığı imkanlarla her türlü mesleği de yapabilirsiniz. İçinizden valilerde, kaymakamlarda çıkacak. Her türlü meslekten içinizden çıkacak olanlar var.” İfadelerine yer verdi.

 

“İYİ BİR İNSAN OLMAMIZ ÇOK ÖNEMLİDİR”

Türkiye’de demokratik biz sistem içerisinde yönetildiklerini ifade eden Taşyapan, “Bu yarışta çalışanlar, başaranlar, çalışmaya değer verenler her zaman kendilerine mutlaka bir yer bulabilirler. Onun için imkânlarımızı zorlayacağız. Gerek ailemizin desteği ile gerek başka desteklerle hayatta bir yere tutunmanın çaresine bakacağız. Sizlerde bu yolda ilerleyerek inşallah çok iyi yerlere geleceksiniz. Öncelikle bulunduğunuz yerlerde başarılı olacaksınız, daha sonrada üniversitenizi bitirerek iyi yerlere geleceksiniz. Hayatın neresinde olursanız olun hepimiz insanız ve insanlara hizmet etmekte görevliyiz. Mesleğimizin ne olduğu çok önemli değil. Bir kısmınız belki okul hayatını tercih etmeyip aile hayatını tercih edecek. Ama sizler ailede de varsınız. Orada da hizmet edebilirsiniz devletimize ve milletimize, ailenize, çocuklarınıza. İyi bir insan olmamız çok önemlidir. İyi bir insan olmayı başarırsak mutlaka topluma faydalı oluruz. Bizde gençlik spor müdürlüğümüzün başlatmış olduğu proje kapsamında sizlerle buluşuyoruz. Hepiniz tekrardan hoş geldiniz. Sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum. Bizden de ailelerinize selamlarımızı iletin.” Dedi.  

 

Şişli Öğretmenevindeki öğle yemeğinde gerçekleşen buluşmada, kız öğrencilere tecrübelerini aktaran Vali İbrahim Taşyapan, özel hayatı ve meslek yaşamına ilişkin yöneltilen soruları da cevapladı. Programa katılan kız öğrenciler öncelikle şehir merkezinden uzak olan ilçelere daha fazla yatırımın yapılması ve bu tarz programların daha fazla yapılması ricasında bulundu.

 

Programın ardından kız öğrenciler kentteki gezilerine devam etti. 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ERDAL ERBAŞ

Editör: TE Bilisim