Şivan Perwer konuşmasında, 'Ben buradan gittiğimde delikanlı bir gençtim. ihtiyar bir adam olarak geri döndüm' dedi. Konuşmasına Kürtçe devam eden Perwer, kalabalığı coşturdu.

 

'ERDOĞAN TEMİZ SÜTE MAYA KATTI'

 

Perwer, 'Sayelerinde kardeşliği kutluyoruz' dediği Başbakan Erdoğan'a çalışmaları için teşekkür etti.

Bugün kadar yasaklarla yaşadıklarını vurgulayan Perwer, "Kimimiz işkence gördük kimimiz kaçtık. Sayın Barzani bu konuda olumlu düşünceleri ile yaklaştı. Bu değerli insanları Diyarbakır'da bir arada görmek çok güzel.Erdoğan temiz süte maya kattı." dedi. Konuşmasına sık sık Kürtçe devam eden Perwer'e Diyarbakırlılar ıslıklarla karşılık verdi. 

 

İKİLİDEN DÜET

Perwer'den sonra mikrofonu alan İbrahim Tatlıses de konuşmasına Kürtçe başladı. Bazılarının çözüm sürecine engel  olmak istediğini söyleyen Tatlıses, 'Muhalefet olursa barış olmaz' dedi. Tatlıses, Türkçe-Kürtçe karışık yaptığı konuşmasında şunları söyledi; 'Şivan kardeşime teşekkür ediyorum.37 yıl sonra burada olmasından çok mutluyum. Fark nedir, türkün, kürdün, arabın, çerkezin farkı nedir.Barış için kim elini taşın altına soktuysa ellerine sağlık. Şöhret için, şan gelmedik. Bizim tek isteğimiz barıştır.'

 

MEGRİ MEGRİ'Yİ DEDİLER, EMİNE ERDOĞAN AĞLATTILAR

Tatlıses ile Perwer, konuşmalarının ardından düet yaptı. Söyledikleri şarkıda, 'Barış geliyor ağlama' sözleri dikkat çekti. Tatlıses ile Perwer şarkı söylerken Emine Erdoğan gözyaşlarını tutamadı.
 
ENSONHABER
Editör: TE Bilisim