Orhan AŞAN - Şehrivan


Adalet Sarayı'ndaki baro başkanlığında konuyla ilgili açıklama yapan Baro Başkanı Murat Timur, mesleklerinin saygınlığının korunması için hiçbir şekilde taviz vermeyeceklerini bildirdi.

‘MESLEKTAŞLARIMIZ DARP EDİLDİ’

Yüksekova'da, evine gitmek isteyen iki avukatın araçlarına bindiği sırada polislerce durdurulduğunu belirten Timur, “Meslektaşlarımız kendilerini tanıtarak, bürolarından çıkıp evlerine gitmek üzere olduklarını beyan etmişlerdir ancak polisler, hiçbir neden olmaksızın meslektaşlarımızın avukatlık kimliklerini ibraz etmelerine rağmen, kolluk güçlerinin fiili saldırısı ve hakaretlerine maruz kalmışlardır. Meslektaşlarımız ters kelepçelenip, onlarca polis tarafından ağır bir şekilde darp edilerek gözaltına alınmıştır.” Dedi.

‘SALDIRI TÜM AVUKATLARA YAPILMIŞTIR’

Polislerin, darp esnasında meslektaşlarına ‘Her birinizi bu hale getirerek cennete gideceğiz’ dediklerini söyleyen Timur, iç güvenlik paketinin tartışıldığı bu dönemde henüz görüşme ve tartışmalar devam ederken, kolluk güçlerinin keyfi uygulama ve hukuksuzluk yapabileceğini gördüklerini savundu. Bunu tüm avukatlara yapılan bir saldırı olarak değerlendirdiklerini belirten Timur, bu saldırının avukatlık mesleğine duyulan kinin ve nefretin bir ifadesi olduğunu ve saldırıyı kınadıklarını ifade etti. Timur, saldırı konusundaki soruşturmaların etkin biçimde yerine getirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim