Edremit Belediyesi tarafından açılan Taybet İnan Kreşi’de karen heyecanı. İlk öğrencilerine karneleri Belediye Başkan Vekili Nurhayat Çelik tarafından verildi.

 

Şırnak’ın Silopi ilçesinde katledilen ve cenazesi bir hafta sokakta bekletilen 11 çocuk annesi 57 yaşındaki Taybet İnan’ın adını verdiği kreşte karne heyecanı yaşandı. Karne verme programına Edremit Belediyesi Başkan Vekili Nurhayat Çelik, Edremit Belediyesi Başkan Yardımcısı Kebire Karakaya ve beraberindeki belediye yetkilileri, çocukların aileleri ve kreş çalışanları katılırken; kreş eğitimlerini bu dönem için bitiren öğrencilere karnelerini verildi.

 

“ASİMİLASYONA KARŞI DİRENÇ GÖSTERİLMELİ”

Taybet İnan Kreş binasında düzenlenen karne dağıtım programında konuşan Edremit Belediye Başkan Vekili Nurhayat Çelik, egemen zihniyetlerin tarihten bu güne kendi iktidarları uğruna farklı etnik kimliklere dönük asimilasyon politikalarını devreye koyduklarını ve bunun neticesinde bu gün birçok ülkede halkların dillerini konuşamadığını belirtti. Edremit Belediyesi olarak asimilasyon politikalarına dur demek adına Taybet İnan adını verdikleri kreşi açarak çocuklara ana dilde eğitim görüp bu temelde sosyal bir alanda yaşıtlarıyla buluşmasına yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten Çelik, bu temelde gelecek dönem için birçok mahallede daha kreş açacaklarını belirtti. Başkan Vekili Çelik’in konuşmasının ardından çocuklara karneleri programa katılan Başkan Nurhayat Çelik, Başkan Yardımcısı Kebire Budakbeyoğlu Karaya ve ilgili müdürlük çalışanları tarafından verildi.

 

Kursta verilen eğitim ve programa ilişkin bilgi veren Taybet İnan Kreşi eğitmeni Zübeyde Ürgün de mart ayında açılan kreşte ilk etapta şuan için yirmiye yakın öğrenciye ana dilde eğitim ve ortak etkinlik alanlarında buluşmaları etkinlikleri verdiklerini belirtti. Bunun neticesinde 15 öğrencinin birinci dönemi bitirdiklerini belirtti. 

Editör: TE Bilisim