Van Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların dini ibadetlerini rahat bir ortamda yapabilmeleri için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezi, ilçeler ve kırsal mahallelerde bulunan 174 taziye evine 3 milyon TL değerinde inşaat malzemesi, masa ve sandalye yardım yaptı. Büyükşehir Belediyesi ayrıca mezarlıklarda yapacağı çalışmalara ise 3,5 milyon TL harcayacak.

 

Büyükşehir Belediyesi kent merkezinde ve ilçelerde vatandaşların ibadetlerini rahat bir ortamda yapabilmeleri ve taziye evleri yapımı için önemli çalışmalar başlattı. Taziye evi ihtiyacı olan tüm yerleşim yerlerinde, orada yaşayan halkla ortaklaşan Büyükşehir, tüm taziye evlerini imece usulü ile yaptı. Yerleşim yerlerine tüm malzeme desteğini Büyükşehir Belediyesi sağlarken, inşaat çalışmalarını ise orada oturanlar üslendi.

 

TAZİYE EVLERİNE 3 MİLYON TL

Başlatılan çalışmalar kapsamın kent merkezi, ilçeler ve kırsal mahallelerde şimdiye kadar yapımına başlanan ve tamamlama aşamasına gelinen 174 taziye evi için yaklaşık 3 milyon TL değerinde inşaat malzemesi ve diğer gerekli malzeme yardımında bulundu.  Büyükşehir Belediyesi, Muradiye'de 11, Tuşba'da 26, Çatak'ta 19, Başkale'de 22, Erçiş'te 13, Edremit'te 10, Bahçesaray'da 16, Özalp'ta 5, İpekyolu'nda 11, Gürpınar'da 22, Gevaş'ta 8, Çaldıran'da 6 ve Saray ilçesinde ise 5 adet taziye evinin yapımında malzeme desteği sağladı. Haziye evlerinden 4'ü tamamlanırken, yapımına devam edilen diğer taziye evleri ise teslim edilme aşamasına geldi. Yine Başkale, Bahçesaray ve Gevaş ilçelerinde bulunan Kuran kursları için de Büyükşehir Belediyesi şimdiye kadar 50 bin TL nakdi yardımı yaptı.

 

TÜM MEZARLIKLAR ONARILACAK

Büyükşehir Belediyesi taziye evleri ve camiler için çalışmalarını devam ettirirken diğer bir taraftan da mezarlıklar içinde büyük bir çalışma başlatıyor. Kent merkezinde ve ilçelerde bulunan 60 mezarlıkta çalışmalar başlatacak olan Büyükşehir Belediyesi, buradaki çalışmalar için de 3,5 milyon TL dolayında harcama yapacak. Büyükşehir Belediyesi, kentteki tüm mezarlıkların çevrelerini panel duvarlar ile kapatarak, mezarlıklar içerisinde peyzaj çalışmalarını yapacak.

Editör: TE Bilisim