Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) arasında sağlık alım protokolü imzalandı.

 

Van’a gelen TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu, TBMM Tıbbi Koordinatörü Dr. Jale Devran,  TBMM Milletvekili Hizmetleri Başkanı İsmail Kargulu YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’ı ziyaret ederek üniversite hakkında bilgi aldı. Rektör Prof. Dr. Peyami Battal birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da YYÜ’nün çok güçlü olduğunu ifade ederek, “Bu protokolü imzaladıktan sonra TBMM çalışanları, vekiller ve yakınlarına sağlık hizmeti vereceğiz. Hastanemize il dışından ve yurt dışından hastalar geliyor. Özellikle sağlık hizmetleri konusunda iddialıyız. Bizi tercih ettikleri için başta Meclis Başkanımız Sayın Cemil Çiçek ve TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu’na teşekkür ediyorum” dedi. TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu  ise Van’ı ve üniversiteyi çok beğendiklerini söyleyerek protokolün hayırlara vesile olmasını diledi.

 

Konuşmaların ardından YYÜ Diş Hekimliği Fakültesi’ne geçerek bilgi alan Dr. Neziroğlu ve beraberindekiler protokolün imzalanacağı Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne gitti. Burada  YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu tarafından protokol imzalandı. Protokolün imzalanmasının ardından YYÜ Kedi Evi, El Sanatları Merkezi’ni gezen TBMM heyeti Akdamar Adası’nı ziyaret ederek şehirden ayrıldı. 

Editör: TE Bilisim