Yıllardan bu yana yürüttüğü gönüllü eğitim ve öğretim programları ile bölgenin önemli kuruluşlarından birisi olan Türkeye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Feyyaz Tokar Eğitim Parkı Yöneticisi Rezzan Bayram 2-6 Aralık tarihleri arasında birbirinden önemli yöneticileri çocuklarla buluşturdu. “TEGV Gönüllülük Haftası Etkinlikleri” haftasında ‘Yerel Yöneticiler TEGV İçin Gönüllülük Yapıyor’ adlı bir proje düzenleyen ve bu proje kapsamında bir çok ismi çocuklarla buluşturan TEGV’in 6 Aralık 2013 günkü programında Şehrivan Gazetesi de çocuklarla buluştu. Gazetemiz adına davet edilen Genel Yayın Yönetmedi Ömer Aytaç Aykaç ve gazetenin sayfa editörü Eda Aslan çocuklarla buluşup medya ve iletişim konulu bir seminerde çocuklarla bir araya geldi.

 

2-6 Aralık 2013 tarihleri arasında düzenlenen “TEGV Gönüllülük Haftası Etkinlikleri” kapsamında,  Van Emniyet Müdürü Sayın Ümit Yurdakul,YYÜ Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Sayın Doç. Dr. Serap Yükrük,YYÜ Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Yar. Doç Metin Uçar ve Şerivan gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sayın Ömer Aytaç Aykaç ve Web Tasarım uzmanı Eda Aslan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Feyyaz Tokar Eğitim Parkı’nda çocuklarla bir araya gelerek gönüllülük yaptılar.

 

HERKES TECRÜBESİNİ PAYLAŞTI

 

Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, her yıl coşkuyla kutladığı 6 Aralık Dünya Gönüllüler Günü çerçevesinde Türkiye çapındaki tüm etkinlik noktalarında “TEGV Gönüllülük Haftası Yerel Etkinlikleri” düzenliyor. Gönüllülük kavramının tanıtılması ve yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak amacıyla, hafta boyunca yerel yöneticiler TEGV etkinlik noktalarına gelerek kısa süreli temsili gönüllülük yapacak, gönüllülüğün önemine dikkat çekerek, kamuoyunda farkındalık yarattılar. Etkinlik kapsamında, 4 aralık tarihinde, TEGV’in Van da bulunan Feyyaz Tokar Eğitim Parkı’da Van Emniyet Müdürü Sayın Ümit Yurdakul,YYÜ Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Sayın Doç. Dr. Serap Yükrük,YYÜ Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Yard. Doç Metin Uçar ve Şerivan gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sayın Ömer Aytaç Aykaç ve Web Tasarım uzmanı Eda Aslan çocuklarla buluşarak gönüllülük yaptı. Kariyer Söyleşisi, Hikaye Dinliyoruz, Çevre, Spor ve Sanat etkinliklerinden birini çocuklar ile birlikte gerçekleştirecek olan Sayın Yurdakul, Sayın Yükrük, Sayın Uçar, Aykaç ve Aslan  gönüllülük ile ilgili farkındalık yaratılması ve gönüllü faaliyetlere katılımın artması yönünde önemli bir adım atmış oldular.


Önder ALTINAL/Şehrivan

Editör: TE Bilisim