ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ -Devir teslim töreni Rektörlük Senato Salonunda düzenlendi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Dr. Öğretim üyesi Necat Görentaş'a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek bir plaket ve çiçek verdi. Devir teslim töreni sonrası açıklamalarda bulunan Rektör Şevli, hizmetlerinden dolayı Görentaş'a teşekkür ederken, Teknokent A.Ş Genel Müdürlüğüne Öğr. Gör. Bilgin Yazlık'ı yeni görevinde başarılar diledi.

ŞEVLİ, AR-GE’NİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Rektör Şevli, burada yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Ülkeler ürettikleri ürünlerini satabilmek ve rekabet edebilmek için bu ürünleri hem daha ekonomik hem de daha kaliteli hale getirmek zorundadırlar. Bu da ancak sürekli olarak devam eden bir kültür haline gelmiş ar-ge çalışmaları ile mümkün olabilmektedir. Bugün dünya ekonomisinde söz sahibi olan tüm şirketler gelirlerinin önemli bir kısmını ar-ge’ye ayırmaktadırlar. Bunun da ötesinde ülkeler bağımsızlıklarını koruyabilmek için kendi teknolojilerini geliştirmek zorundadırlar. Türkiye'nin son yıllarda güçlendirdiği ar-ge politikaları ve ar-ge destekleri ile teknoloji tabanlı sanayi dönüşümünde önemli adımlar atıyor. Katma değeri yüksek ve uluslararası pazarlarda rekabet edebilecek ürünler üretebilmenin yolu ar-ge’den geçmektedir. Sanayinin ar-ge yaparken ihtiyaç duyduğu bilginin kaynağı üniversitelerde bulunmaktadır. Üniversite-Sanayi işbirliği gerçekleşmediği sürece sanayinin tek taraflı olarak ar-ge yapması mümkün değildir." diye konuştu.

ŞEVLİ: BAYRAK DEĞİŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Üniversite-Sanayi işbirliğinin en etkin işlediği merkezlerin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de teknokentler olduğunu belirten Şevli, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yönetilen teknokentler, üniversitelerde üretilen nitelikli bilginin sanayiye aktarılması için önemli bir köprü vazifesi gördüğünü söyledi. Türkiye’de 84 teknokent olduğunu hatırlatan Şevli, "Üniversitemiz kampüs alanı içerisinde hizmet veren Yüzüncü Yıl Üniversitesi Teknokenti, 2013 yılı başında yönetici şirketinin kurulması ile faaliyet göstermeye başlamıştır. Bölgedeki tüm akademisyenlere, girişimcilere, yatırımcılara ve sanayicilere nitelikli teknokent hizmetleri sunan teknokentimizde bugün itibari ile bayrak değişimi gerçekleştirmekteyiz. Teknokentimizin kuruluş sürecinde önemli hizmetler yerine getiren Dr. Öğr. Üyesi Necat Görentaş’a teşekkür ediyorum. Göreve başlayacak olan Bilgin Yazlık’a ise başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

ŞEVLİ: TEKNOKENT BÖLGEDEKİ YATIRIM YAPMA FIRSATLARI SUNACAKTIR

Van YYÜ Teknokent A.Ş'yi Türkiye'deki en iyi teknokentlerden biri haline getirmek ve uluslararası alanda somut işbirlikleri geliştirmek, ortak projeler gerçekleştirmek gibi önemli hedeflerinin olduğunu anlatan Şevli şunları söyledi: "Yüzüncü Yıl Üniversitesi Teknokenti, tüm Van halkının ve bulunduğu bölgede bu hizmete ihtiyaç duyan tüm toplumun hizmetindedir. Bayrak değişimi ile başlattığımız bu yeni dönemde teknokent, ulusal ve uluslararası yatırımcıların odağına girecek teknoloji tabanlı girişimciler yetiştirecek, bu girişimcilerin ürettiği ürünler ile bölge ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır. Teknokentimiz başta Van YYÜ olmak üzere bölgemizdeki tüm üniversitelerde üretilen nitelikli bilgiyi sanayiye aktarmada, üniversitelerde üretilen bilginin toplum yararına katma değeri yüksek ürünlere dönüşümünde daha etkin rol alacak ve üniversite-sanayi işbirliğine önemli katkılar sunacaktır. Van YYÜ Teknokent, başta Van olmak üzere tüm bölgedeki yatırımcılara teknoloji tabanlı girişimcilere yatırım yapma fırsatları sunacaktır. Geliştireceğimiz özel kuluçka programları ile teknoloji tabanlı girişimciliği Van ve bölge illerinde yaşayan insanların hizmetine sunacağız. İş fikrine sahip tüm girişimcilere nitelikli kuluçka hizmetleri sunarak, bölgede kurulan teknoloji tabanlı işletme sayısını artıracağız ve bu yolla ekonomiye katkı sağlayacağız. Van ili ve Van YYÜ özellikle genç nüfusunun ve nitelikli akademisyen sayısının yüksekliği dikkate alındığında yukarıda bahsedilen konular çerçevesinde çok büyük bir potansiyel taşımaktadır. Bu potansiyeli harekete geçirmek ve üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

GÖRENTAŞ'A PLAKET VE ÇİÇEK TAKDİMİ

Konuşmaların ardından Rektör Şevli Dr. Öğretim üyesi Necat Görentaş'a hizmetlerinden dolayı bir plaket ve çiçek verdi. Tenokent A.Ş ortakları ve Van YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kayri'nin katıldığı tören fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Van YYÜ Teknokent A.Ş'de Görev Değişimi

 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli başkanlığında toplanan Teknokent A.Ş Yönetim Kurulu  Öğr. Gör. Bilgin Yazlık'ı Genel Müdür olarak atadı.
 


Düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Şevli, "Bölgedeki tüm akademisyenlere, girişimcilere, yatırımcılara ve sanayicilere nitelikli hizmetler sunan Teknokentimizde bugün itibari ile bayrak değişimi gerçekleştirmekteyiz. Teknokentimizin kuruluş sürecinde önemli hizmetler yerine getiren Dr. Öğr. Üyesi Necat Görentaş’a teşekkür ediyorum. Göreve başlayacak olan Bilgin Yazlık’a ise yeni görevinde başarılar diliyorum." dedi.
Rektörlük Senato Salonunda düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Rektör Şevli her geçen gün gelişmekte olan bilgi ekonomisinin bir sonucu olarak uluslararası alanda ticaretin daha rekabetçi bir hal aldığını ifade ederek, "Ülkeler ürettikleri ürünlerini satabilmek ve rekabet edebilmek için bu ürünleri hem daha ekonomik hem de daha kaliteli hale getirmek zorundadırlar. Bu da ancak sürekli olarak devam eden bir kültür haline gelmiş ar-ge çalışmaları ile mümkün olabilmektedir. Bugün dünya ekonomisinde söz sahibi olan tüm şirketler gelirlerinin önemli bir kısmını ar-ge’ye ayırmaktadırlar. Bunun da ötesinde ülkeler bağımsızlıklarını koruyabilmek için kendi teknolojilerini geliştirmek zorundadırlar." dedi.
Türkiye'nin son yıllarda güçlendirdiği ar-ge politikaları ve ar-ge destekleri ile teknoloji tabanlı sanayi dönüşümünde önemli adımlar attığını vurgulayan Şevli, "Katma değeri yüksek ve uluslararası pazarlarda rekabet edebilecek ürünler üretebilmenin yolu ar-ge’den geçmektedir. Sanayinin ar-ge yaparken ihtiyaç duyduğu bilginin kaynağı üniversitelerde bulunmaktadır. Üniversite-Sanayi işbirliği gerçekleşmediği sürece sanayinin tek taraflı olarak ar-ge yapması mümkün değildir." diye konuştu.  
Üniversite-Sanayi işbirliğinin en etkin işlediği merkezlerin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de teknokentler olduğunu belirten Şevli, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yönetilen teknokentler, üniversitelerde üretilen nitelikli bilginin sanayiye aktarılması için önemli bir köprü vazifesi gördüğünü söyledi.
Türkiye’de 84 teknokent olduğunu hatırlatan Şevli, "Üniversitemiz kampüs alanı içerisinde hizmet veren Yüzüncü Yıl Üniversitesi Teknokenti, 2013 yılı başında yönetici şirketinin kurulması ile faaliyet göstermeye başlamıştır. Bölgedeki tüm akademisyenlere, girişimcilere, yatırımcılara ve sanayicilere nitelikli teknokent hizmetleri sunan teknokentimizde bugün itibari ile bayrak değişimi gerçekleştirmekteyiz. Teknokentimizin kuruluş sürecinde önemli hizmetler yerine getiren Dr. Öğr. Üyesi Necat Görentaş’a teşekkür ediyorum. Göreve başlayacak olan Bilgin Yazlık’a ise başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.
Van YYÜ Teknokent A.Ş'yi Türkiye'deki en iyi teknokentlerden biri haline getirmek ve uluslararası alanda somut işbirlikleri geliştirmek, ortak projeler gerçekleştirmek gibi önemli hedeflerinin olduğunu anlatan Şevli şunları söyledi: "Yüzüncü Yıl Üniversitesi Teknokenti, tüm Van halkının ve bulunduğu bölgede bu hizmete ihtiyaç duyan tüm toplumun hizmetindedir. Bayrak değişimi ile başlattığımız bu yeni dönemde teknokent, ulusal ve uluslararası yatırımcıların odağına girecek teknoloji tabanlı girişimciler yetiştirecek, bu girişimcilerin ürettiği ürünler ile bölge ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır. Teknokentimiz başta Van YYÜ olmak üzere bölgemizdeki tüm üniversitelerde üretilen nitelikli bilgiyi sanayiye aktarmada, üniversitelerde üretilen bilginin toplum yararına katma değeri yüksek ürünlere dönüşümünde daha etkin rol alacak ve üniversite-sanayi işbirliğine önemli katkılar sunacaktır. Van YYÜ Teknokent, başta Van olmak üzere tüm bölgedeki yatırımcılara teknoloji tabanlı girişimcilere yatırım yapma fırsatları sunacaktır. Geliştireceğimiz özel kuluçka programları ile teknoloji tabanlı girişimciliği Van ve bölge illerinde yaşayan insanların hizmetine sunacağız. İş fikrine sahip tüm girişimcilere nitelikli kuluçka hizmetleri sunarak, bölgede kurulan teknoloji tabanlı işletme sayısını artıracağız ve bu yolla ekonomiye katkı sağlayacağız.


Van ili ve Van YYÜ özellikle genç nüfusunun ve nitelikli akademisyen sayısının yüksekliği dikkate alındığında yukarıda bahsedilen konular çerçevesinde çok büyük bir potansiyel taşımaktadır. Bu potansiyeli harekete geçirmek ve üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."
Konuşmaların ardından Rektör Şevli Dr. Öğretim üyesi Necat Görentaş'a hizmetlerinden dolayı bir plaket ve çiçek verdi.
Tenokent A.Ş ortakları ve Van YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kayri'nin katıldığı  tören fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.  


BİLGİN YAZLIK KİMDİR


1983 yılında Van’da doğdu. Van Atatürk Lisesi’nden 2001 yılında mezun olduktan sonra Erciyes Üniversitesi Elektrik – Elektronik Mühendisliği bölümünü 2005 yılında bitirdi. Aynı yıl Erciyes Üniversitesi’nde Uzman ve Erciyes Teknopark’ta Proje ve Teknik İşler Sorumlusu olarak göreve başladı. 2008 yılında Erciyes Üniversitesi’nde Elektrik – Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans eğitimini tamamladı, 2009 yılında aynı bölümde doktora eğitimine başladı. Erciyes Teknopark’ta kesintisiz olarak çeşitli kademelerde görev aldıktan sonra 2014 yılında Genel Müdür olarak atandı. Bu görevi 2019 yılı Ekim ayına kadar devam ettirdi. Toplamda 14 yıl teknopark deneyimi bulunmaktadır. Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi, Sera Kuluçka Merkezi, ERBAN Melek Yatırım Ağını kurdu. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği ve Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu yönetim kurullarında üye olarak görev aldı. 7,8 Milyon Euro bütçeli “Erciyes Teknopark Bölgesel Yenilikçilik Merkezi” adlı Avrupa Birliği projesini başarı ile tamamladı. Biri TÜBİTAK 1513 projesi olmak üzere toplamda 10 Milyon bütçeli iki TÜBİTAK projesi yazdı ve yürütücülüğünü üstlendi. Teknoloji transferi ve kültürel konularda toplam 17 adet yayını bulunmaktadır.  Uluslararası kuruluşlarca verilen RTTP (Teknoloji Transfer Profesyoneli) ve PMP (Proje Yönetim Profesyoneli) sertifikalarına sahiptir. Evli ve 2 çocuk sahibi olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Editör: TE Bilisim