Mazlum- Der Van Şube Başkanı Yakup Aslan, yasa dışı dinlemeler olaylarına ilişkin Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Türkiye genelinde dinleme skandalının bazı gazetelerde yayınlanan listede isimleri bulunan Mazlum-Der Van Şube Başkanı Yakup Aslan ile Van'da kitapçılık yapan M. Fatih Yoksul, Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu. Yayınlanan listelerde adı olduğu öğrenilen ve konuyla ilgili listede olduğunu öğrenir öğrenmez gazetemize özel açıklamalarda bulunan Yakup Aslan, bu dinlemenin hem hukuka hem de insanlığa aykırı bir durum olduğunu belirterek, “Bunu devletin kendi içinde yüzlerce devlet olmasına ve kendi insanına zulmetmesine bağlıyorum. Bu bir utanç vesilesidir. Eğer insanlar bu ülkede savcı kararı ile dinleniyorsa devlet bu utancın altında kalacaktır.” Dedi.

ASLAN: BU BİR UTANÇ VESİLESİDİR

Türkiye haftanın ilk gününde, gündeme sarsan bir haberle uyandı. Yeni Şafak ve Star gazetelerinde manşet olarak karşımıza çıkan haberde, siyasetçiden gazeteciye, televizyoncudan akademisyene kadar 7 bin kişinin 3 yıldır dinlendiği belirtildi. O listede bir isim de Van’dan: Mazlum-Der Van Şube Başkanı Yakup Aslan. Yayınlanan listelerde adı olduğu öğrenilen ve konuyla ilgili listede olduğunu öğrenir öğrenmez gazetemize 2 gün önce özel açıklamalarda bulunan Yakup Aslan, bu dinlemenin hem hukuka hem de insanlığa aykırı bir durum olduğunu belirterek, “Bunu devletin kendi içinde yüzlerce devlet olmasına ve kendi insanına zulmetmesine bağlıyorum. Bu bir utanç vesilesidir. Eğer insanlar bu ülkede savcı kararı ile dinleniyorsa devlet bu utancın altında kalacaktır.” Dedi.

“HAYALİ BİR ÖRGÜT TARAFINDNA DİNLENDİK”

Aslan 2 gün önce gazetemize yaptığı açıklamanın ardından dünde Van Adliye Sarayına giderek suç duyurusunda bulundu. Suç duyusunun ardından adliye çıkışında Mazlum-Der üyeleriyle birlikte açıklama yapan Aslan, siyasetçi, gazeteci, işadamlarının telefonlarının hayali bir örgüt soruşturması kapsamında dinlendiğini söyledi.

ASLAN: ACİLEN GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMALIDIR

Aslan, “İddia edildiği gibi birbiriyle ilgisi olmayan çok sayıda kişi ve kurumun iletişimlerinin soruşturmalar bahane edilerek bu kadar kolay dinleyebilmelerine olanak sağlayan adli sistemin derhal gözden geçirilmesi gerekir. Aynı şekilde bu tür bahanelerle yargılamaları devam eden yüzlerce tutuklunun durumları da gözden geçirilmelidir. Adli sistem kullanılarak adı geçen hak ihlallerine göz yuman ve bu ihlalleri yapan tüm adli ve idari çalışanlar hakkında gerekli işlemlerin yapılması dışında hukuk sisteminde acilen gerekli önlemler de alınmak suretiyle evrensel insan hakları kapsamında yer alan temel hak ve özgürlüklerin hayata geçirilmesi sağlanmalıdır. Bu dinlemelerin bir an önce yasal delil olma statüsünden çıkarılması gerekmektedir.” Şeklinde konuştu


Orhan AŞAN - Şehrivan

Editör: TE Bilisim