TEMA Vakfı Gönüllü toplantısı 8 ilin katılımıyla Van'da elite World Otelde yapıldı.

 

Toplantı TEMA Vakfı Van İl Temsilcisi Nurcan Alpaslan'ın selamlama konuşmasıyla başladı. Selamlama konuşmasının ardından katılımcılara teşekkür belgesi verildi.

 

Teşekkür belgesi alan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe bölgede yetişen bitkilerin büyük önem arz ettiğini ve bu bitkilerin korunması gerektiğini söyledi. Özgökçe şu ifadelere yer verdi: "Türkiye cennet bir memlekettir. Bitki çeşitliliği açısından baktığımız zaman Dünya ile yarışabilecek bir coğrafyaya sahibiz. Bölgemizde en çok bulunan ve tahrip edilen gevenlerimiz var. Bu gevenler toprakların son bekçileri olarak biliniyor. Ancak bu gevenler ne yazık ki en çok tahrip edilen türdür. Bizim gevenlerimize sahip çıkmamız gerekiyor."

 

Teşekkür belgesi alan Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkanı Necdet Takva ise yaptığı konuşmada, "Gönüllü olmak zor bir iştir. Dolayısıyla bende gönüllülerden birisi olarak gönüllü bir kuruluştan teşekkür belgesi almak benim için bir onurdur" dedi.

 

Teşekkür belgelerinin sunulması ardından konuşan TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, TEMA Vakfının Türkiye'deki sayısını ve çalışmalarını anlatan bir sunum yaptı. Ataç şunları kaydetti: "Biz kocaman bir aileyiz. Tüm Türkiye'de bu amaçları bilip bu duygularla yola çıkmış binlerce insanız. Bu binlerce insan doğanın bize sunduğu imkanların farkında ve kendi sorumluluğunun farkında. Biz bu sorumlulukları da bütün kamuoyunda anlaşılması ve bilinmesi için elimizden geleni yapıyoruz." Ülkede yaşanan olayların son bulması temennisinde bulunan Ataç, "Diliyoruz ülkemizin içinde olduğu günler çok hızlı bir şekilde geride kalır. Bölge hepimizin arzuladığı barış ve huzur içerisine dönecek. İnanın uzaktayız, ama kalbimiz gönlümüz sizlerle birlikte. Ankara'da da olsak her zaman sizlerle birlikteyiz."

 

Yapılan sunumun ardından program soru-cevap bölümüyle son buldu. Van'da gerçekleştirilen toplantıya; TEMA Vakfı Genel Müdürü Doç. Dr. Barış Karapınar, Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Temsilcisi Atilla Uras ile Ağrı, Bitlis, Muş, Iğdır, Batman, Siirt, Şırnak illerinden TEMA gönüllüleri katılım sağladı.


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ABDURRAHMAN ALKAN

Editör: TE Bilisim