İpekyolu Belediyesi Van’ın Büyükşehir statüsü kazanmasının ardından ilçenin temizlik işlerini kısa süre önce devir aldı. İpekyolu Belediye Eş Başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser, temizlik işçileriyle tanışma amaçlı bir araya geldi. Bidav, konuşmasında birlikte bir çalışma yapmak için yola çıktıklarını söyleyerek, “Her şeyden önce yol arkadaşlarımızı tanımak istedik. Çünkü bir birimizi tanımazsak, değer vermesek ve birbirimizi sevmesek hiçbir iş yapamayız.” Dedi.

Kısa süre önce İpekyolu İlçesi’nin temizlik işlerini Van Büyükşehir Belediyesi’nden devir alan İpekyolu Belediyesi, bir düğün salonunda temizlik işçileriyle bir araya geldi. Tanışma programına İpekyolu Eş Başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser, İpekyolu Belediye Eş Başkan Yardımcıları Nermin Unat ve Halis Çakır, Temizlik İşleri Müdürü Sidar Fırat Yanık ile çok sayıda temizlik işçisi katıldı. Keser, ayağındaki sakatlığa rağmen koltuk değnekleri ile programa katılması işçilerden büyük alkış aldı.

‘TEMİZLİĞE EVLERİMİZDEN BAŞLAYACAĞIZ’

Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine başlayan İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav, “Birlikte bir çalışma yapmak için yola çıktık. Her şeyden önce yol arkadaşlarımızı tanımak istedik. Çünkü bir birimizi tanımazsak, değer vermesek ve birbirimizi sevmesek hiçbir iş yapamayız. Temizlik evden başlar, eğer ilçemiz, kentimiz kirliyse o zaman evlerimizde kirlidir. Bu büyük sorumluluğun farkında olmak gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde katı atık kongresinde ve seçim sürecinde devamlı bu kenti kadının rengi yapacağız dedik. Evi temizleyen kadındır. Hayatı temizleyen kadın, ekolojik yaşamı da inşa edecek. Güçlü bir ekibiz. Eğer başta disiplinli çalışmazsak, öyle de devam eder. Birlikte ekolojik bir toplum kurmak için önce evimizden, sokağımızdan, mahallemizden başlamak gerekiyor. Hep birlikte halkımıza hizmet etmeliyiz. Halkının değerini bilmeyenler her zaman kaybetmiştir ve kaybetmeye de mahkûmdur.” Şeklinde konuştu.

‘HİZMET GÖTÜRMEYE ÇALIŞIYORUZ’

İpekyolu Belediye Eş Bakanı Veysel Keser ise halkla bir araya geldiklerinden çok heyecanlı ve mutlu olduklarını belirti. ‘Feraşin Festivali’nde değerli halkımızın mutlu gününde halay çekerken ayağım kırılmıştı’ diyen Keser, böyle bir olayın başına gelmesinin iyi nedenlerinin de olduğunu, böylelikle engelli vatandaşları daha iyi anladığını kaydetti. Yüzlerce emekçiyle bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Keser, “İpekyolu azımsanacak bir yer değil. Van merkezin kendisidir. Hatta coğrafik olarak hizmet götürdüğü bölge daha büyük bir bölgedir. Bundan dolayı 270 emekçi ve 68 araçla temizlik hizmetini halka götürmeye çalışıyoruz. Kentimizin örnek bir kent yapmak hepimizin elindedir. Her iş her görev bu parti açısından kutsaldır.” Dedi.

‘HALK SİYASİ MESAJLARA BAKMIYOR’

Halkın sadece siyasi mesajlara bakmadığına dikkat çeken Keser, “Halk bizim pratiğimize, terbiyemize, üslubumuza, temizliğimize ve bu kenti sahiplenmemize bakar. Burada göstereceğimiz başarı ve emek sahiplenme Öcalan’ın da bu halkın önüne koymuş olduğu yerel yönetimler anlayışını, Demokratik Özerkliği ile kendi kendine yönetmeyi nasıl olduğunu göstereceğiz. Yani bu emeğinizi basit görmemeniz lazım.” Şeklinde konuştu.
Temizlik İşleri Müdürü Sidar Fırat Yanık, işçilerin çalışma şartlarının istenen durumda olmadığını, öncelikle işçilerin çalışma şartlarını düzeltmek için çabalayacaklarını söyledi.


(ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim