Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Van Şube Başkanı Osman Ayşin, okullarda çalıştırılması gereken hizmetli ve temizlik personeli sayısının yetersiz olduğunu söyledi. 

Açıklamalarda bulunan Eğitim-Bir-Sen Van Şube Başkanı Osman Ayşin, “Şu anda okullarımızın çoğunda temizlik personeli olmadığını biliyoruz. Temizlik de olmayınca eğitimde kalite aranmaz. Orada çalışan öğretmen ve okul müdürlerimiz kendi imkânlarıyla veya okul aile birliğinin katkılarıyla bu hizmeti yürütmeye çalışıyor. Ancak bu da yetmiyor. Bu duyarlılıkta olan veli sayımız da maalesef oldukça azdır. Burada yapılması gereken şey, İŞ-KUR vasıtasıyla önceki yıllarda olduğu gibi hizmetli personel alımı yapılmasıdır” dedi.

 

“OKULLARIN YÜZDE 80’NİNDE TEMİZLİK PROBLEMİ YAŞANIYOR”

İŞ-KUR ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında bu anlamda bir çalışma yapıldığını ifade eden Ayşin, “İŞ-KUR ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında bu anlamada yapılan çalışma ile bu personel alımının yapılması gerekir. Ancak işin içine başkalarının girmesi bizleri de üzüyor. Burada okul müdürlerine okulun ihtiyacına göre isim belirlemesi daha doğru ve yerinde bir karar olacaktır. İŞ-KUR ilimizde Toplum Yararına Çalıştırma Programı (TYÇP) kapsamında 790 civarında bir alım yaptı. Ancak Van’daki okullarımızın hizmetli ve temizlik ihtiyacını 2 bin kişi bile karşılayabilecek durumda değil. Ama maalesef sağlıksız bir alım söz konusudur. Bundan dolayı da okullarımızın yüzde 80’ninde temizlik problemi yaşamaktadır” ifadelerini kullandı.

 

AYŞİN: ÇOCUKLAR BUNU HAK ETMİYOR

İŞ-KUR bünyesinde okullara gönderilenlerin çoğunluğunun bayanlardan oluştuğunu ve bunun da dezavantaj olduğunu ve merkezde alınan İŞ-KUR elemanlarının ilçelere gönderilmeye çalışıldığını savunan Ayşin, “Netice itibarıyla yetkili sendika olmamız nedeniyle günde 3-5 okul müdürümüz bizleri arayarak bu sıkıntısını ifade etmektedir. Bunu yetkili kesimlerle görüştüğümüzde kendilerine bu kadar personel verildiğini ve bundan fazlasını da yapamadıklarını ifade ediyorlar. Umuyorum bu önümüzdeki süreçte uyarılarımız dikkate alınır ve okullarımızdaki ihtiyaca göre alım yapılır. Temizlik işleri bir an önce düzene girer diye temenni ediyoruz. Çocuklarımızın hiçbir şekilde bunları hak etmediğini düşünüyoruz. Merkezde alınan personelin gidip de ilçelerde çalışması mümkün değildir. O yüzden de merkez okullarda çalışacak personel merkezden ilçe okullarında çalışacak olan personel de ilçelerden alınmalıdır” diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim