Van'ın Çaldıran ve Ağırı'nın Doğubayazıt ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı bölgesinde örgüt mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bir gün içinde 8 asker şehit oldu, 8 asker yaralandı. 11 örgüt mensubunun ölü ele geçirildiği bölgede devam eden operasyonlarda perşembe günü de 1 asker ile 3 korucu şehit olmuştu.

 

Tendürek Dağı'nda perşembe günü arama- tarama faaliyetini sürdüren güvenlik güçlerine örgüt mensupları tarafından ateş açıldı. Çıkan çatışmada örgüt mensuplarının açtığı ilk ateşle 1 uzman çavuş ve 3 korucu şehit oldu, yaralanan 18 asker Van'daki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Bu gelişme üzerine bölgeye takviye birlikler sevk edilerek, hava destekli operasyon başlatıldı. Geçen mayıs ayında yol kesen örgüt mensuplarıyla çatışmada şehit düşen Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı'nın adı verilen 'Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur-3' operasyonunda terör yuvaları Korba helikopterler tarafından ateş altına alınırken, Sikorsky helikopterlerle stratejik noktalara komandolar indirildi. Operasyonun yoğunlaştığı Tendürek Dağı'nın Gülizar Mevkii'nde Cuma gecesi üs bölgesine dönen askerlere pusu kuran örgüt mensuplarıyla çatışma çıktı. Çatışmada 8 asker şehit oldu, 8 asker de yaralandı. Yaralı askerler Van'a getirilerek tedaviye alındı. Bu bölgede çıkan çatışmalarda 11 örgüt üyesi de ölü ele geçirildi.

 

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Van Valiliği bu sabah yaptığı açıklamada 1 teğmen, 2 astsubay ve 5 uzman çavuşun şehit olduğunu, 8 askerin yaralandığını ve 11 örgüt üyesinin ölü ele geçirildiğini açıkladı. Bölgede operasyonların devam ettiği belirtilen Van Valiliği'nin açıklaması şöyle: "İlimiz Çaldıran İlçesi Tendürek Dağı'nda bölücü terör örgütü unsurlarına karşı yürütülen operasyonda 2 Eylül 2015 günü çıkan çatışmada 1 teğmen, 2 astsubay ve 5 uzman çavuş olmak üzere 8 askerimiz şehit olmuş, 8 askerimiz ise yaralanmıştır. Yaralılarımızın hastanelerimizde tedavileri devam etmekte olup durumları iyidir. Şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bölgede hava destekli operasyon devam etmektedir. Operasyonda 11 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

 

ÇALDIRAN- DOĞUBEYAZIT YOLU KAPANDI

Van'ın Çaldıran ve Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesi arasında bulunan bölgede operasyonlar devam ederken, karayolu da trafiğe kapatıldı. Çaldıran'a 20 kilometre uzaklıkta bulunan Uzunyol Köyü'nden itibaren kapatılan yola yaklaşık 500 metre uzaklıkta önlem alan askerler, araçların geçişine izin vermiyor.

 

OBÜSLER NAMLULARINI TENDÜREK'E ÇEVİRDİ

Yoğun askeri hareketliliğin yanı sıra çatışmaların yoğunlaştığı Gülizar Köyü yakınında bulunan bir tepede konuşlu obüslerin namluları Tendürek Dağı'na çevrili duruyor. Önlem alan güvenlik güçleri bölgeye kimseyi sokmuyor. Volkanik siyah taşlarla kaplı, sarp ve kayalık bölgede, teröristlerin gizlenebileceği yüzlerce mağara bulunuyor. Güvenlik güçleri bu mağaralarda yuvalanan örgüt mensuplarının etkisiz hale getirmek için güç koşullarda operasyonu sürdürüyor.

 

İSİMLERİ VE RÜTBELERİ PAYLAŞILDI

Çaldıran'da şehit düşen askerlerimizin isimleri ve rütbeleri şu şekilde; Jandarma Üsteğmen Harun Parlak, Jandarma Astsubay Üstçavuş Suat Petek, Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Aydın Eryılmaz, Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Şengül, Jandarma Uzman Onbaşı Salih Tortum, Jandarma Uzman Onbaşı Süleyman Budak, Jandarma Uzman Çavuş Enes Koçak, Jandarma Uzman Çavuş Ali Doğukan Kılıç.

 

İŞTE ŞEHİDİN 15 TEMMUZ MESAJI!

Şehit Şengül'ün, 15 Temmuz'da Fettullahçı Terör Örgütü'ne üye askerler tarafından gerçekleştirilen ve geri püskürtülen darbe girişiminin ertesi günün olan 16 Temmuz'da hainlere karşı tokat gibi bir paylaşımda bulunduğu ortaya çıktı.

 

YÜREK YAKAN MESAJLAR...

Yaklaşık 5 yıllık asker olan Şengül'ün paylaşımında şu ifadelere yer verdiği görüldü: "Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve mensubu olduğum Jandarma Genel Komutanlığının bu girişimle hiç bir bağlantısı yoktur. Devletin ve şanlı ordumuzun, şanlı Türk milletinin adını lekelemek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Görevimizin başında yüce Türk milletinin emrindeyiz!"

 

ŞEHİT EVLATLIK VERİLMİŞ

36 yaşındaki Astsubay Üstçavuş Suat Petek'in, Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki ailesine acı haber ulaştırıldı. Şehidin, annesi ve babası tarafından çocukları olmayan halası ve eniştesine bebekliğinde evlatlık verildiği ortaya çıktı.

 

10 YIL ÖNCE ÖĞRENDİ

Evlatlık verildiği ailenin tek çocuğu olan şehit Petek'in bu durumu, halasının 10 yıl önce vefat etmesinin ardından öğrendiği ifade edildi.

 

ASTSUBAY'IN AİLESİNE ACI HABER ULAŞTI

Şehitlerden Astsubay Aydın Eryılmaz'ın Balıkesir Dursunbey nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi. Şehidin ailesinin Dursunbey'e bağlı Şabanlar mahallesinde ikamet ettiği ve acı haberi aldıkları öğrenildi.

 

DÜĞÜNÜNE 12 GÜN KALA ŞEHİT OLDU

Afyonkarahisar’a bir gün içerisinde 2 şehir ateşi birden düştü. Hakkari Çukurca’da şehit olan askerlerden Yunus Emre Aral’ın Kurban Bayramının üçüncü günü düğünün yapılacağı öğrenilirken, şehidin babası Ali Aral ise kendisini görüntüleyen gazetecilere, “Çekin kardeşim çekin, düğünümüz var” diyerek hainlere tokat niteliğinde açıklama yaptı. Hakkâri Çukurca da örgüt üyeleri ile çıkan silahlı çatışmada şehit olan askerlerden birisi olan Afyonkarahisar nüfusuna kayıtlı Yunus Emre Aral ile birlikte kentte ikinci şehit ateşi düştü. İlk şehit haberi gece geç saatlerde Van’ın Çaldıran ilçesi Tendürek Dağından gelirken, buradaki silahlı çatışmada Uzman Çavuş Gökhan Şengül şehit olmuştu. Kente ikinci acı haber ise öğlen saatlerinde Hakkari Çukurca’dan geldi. Burada çıkan silahlı çatışmada şehit olan askerlerden birisinin ise Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Taşoluk beldesinden Uzman Onbaşı Yunus Emre Aral olduğu belirtildi. Aral’n şehadet haberinin gelmesinin ardından Taşoluk'ta oturan ailesine acılı haber, Sinanpaşa İlçe Kaymakam Vekil Ahmet Yıldırım öncülüğünde oluşturulan bir heyet tarafından verildi. Acılı haberi alan anne Kıymet ve baba Ali Aral ile birlikte aile üyeleri büyük bir üzüntüye boğuldular. Acılı haberin gelmesinin ardından şehidin baba evine Türk bayrağı asılırken, evden ağıtlar ve feryatlar yükselmeye başladı.

 

ŞEHİT ARAL 1 YILLIK UZMAN ONBAŞI

Haberin gelmesinin ardından baba evine giden gazetecileri gören şehit babası Ali Aral, metanetini koruyarak, “Çekin kardeşim çekin, düğünümüz var, şerefsizlere inat yollayın. Allah kimseye acı yaşatmasın” dedi. Şehit Aral’ın Kurban Bayramının üçüncü gününde, 15 Eylül’de dünya evine gireceği ve baba evinde tüm düğün hazırlıklarının tamamlandığı kaydedildi. 21 yaşında olduğu bildirilen Aral’ın 2015 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) Uzman Onbaşı olarak göreve başladığı ifade edildi. Şehit Aral’ın cenazesinin yarın memlekete Afyonkarahisar’a getirilmesinin planlandığı öğrenildi.

 

TOKAT BİR GÜNDE 4 ŞEHİT VERDİ

Tokat; Diyarbakır, Van ve Hakkâri’den gelen 4 şehit haberi ile yasa boğuldu. Edinilen bilgiye göre Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde trafik kazasında şehit olan Başpolis Bülent Ay'ın cenazesi memleketi Tokat’ın Niksar ilçesinde toprağa verilirken, 3 şehit haberi daha geldi. Van’ın Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı'nda PKK ile çıkan çatışmada şehit olan 8 askerden Tokat Zileli Salih Tortum’un (22) cenazesinin İstanbul’a gönderilirken, Zile ilçesinin ikinci acı haberi Hakkari Çukurca’da örgüt mensuplarıyla girdiği çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Naci Yavuz’dan geldi. Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, şehidin Evrenköy'de yaşayan ailesine acı haberi verdiklerini söyledi. Bir şehit haberi de Tokat’ın Turhal ilçesinde verildi. Hakkari Çukurca’da örgüt mensupları tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Enes Pelit’in (24) Turhal’daki yaşayan ailesine acı haberi askeri yetkililer verdi. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı.

 

BAŞKENT'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Van'daki silahlı çatışmada şehit olan Jandarma Üsteğmen Harun Parlak'ın Ankara'daki baba ocağına acı haber ulaştı. 25 yaşındaki Jandarma Üstteğmen Harun Parlak, Van Çaldıran'da örgüt mensuplarıyla girilen silahlı çatışmada şehit oldu. 30 Ağustos'ta Üstteğmen olan Harun Parlak'ın Ankara Yenimahalle'deki baba ocağına acı haber ulaştı. Şehidin baba evi ay yıldızlı Türk bayrakları ile donatıldı. Yozgatlı Jandarma Üstteğmen Harun Parlak'ın cenazesi, Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedildi.  

 

ÇUKURCA'DA ÇATIŞMA: 3 ASKER ŞEHİT, 20 ASKER YARALI

Hakkari'nin Çukurca İlçesi kırsalında devam eden operasyonlarda bu sabah çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 3'ü ağır olmak üzere 20 asker yaralandı. Yaralı askerler helikopterlerle Hakkâri Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedaviye alındı. Çukurca kırsalında operasyonu sürdüren güvenlik güçleriyle örgüt üyeleri arasında bu sabah saat 06.45 sıralarında çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle 3 asker şehit olurken, çatışmada yaralanan 20 asker helikopterle Fatih Kışlası'na, oradan da ambulanslarla Hakkâri Devlet Hastanesi'ne getirildi. Yaralı askerlerden 3'ünün durumunun ağır olduğu ve bölgede çatışmaların sürdüğü belirtildi.

 

ŞEMDİNLİ AKTÜTÜN'DE ÇATIŞMA: 5 ŞEHİT, 6 YARALI

Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi kırsalında örgüt üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 5 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Şemdinli'nin Aktütün bölgesinde yol güvenliği sağlayan güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında Cumartesi günü öğlen saatlerinde çatışma çıktı. Pusu kuran örgüt üyelerinin açtığı ilk ateşle 5 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Helikopterle Fatih Kışlası'na getirilen yaralılar buradan ambulanslarla Hakkâri Devlet Hastanesi'ne götürülün tedaviye alındı. Örgüt üyeleri ile çatışmanın çıktığı bölgeye helikopterlerle takviye birlik sevk edilerek operasyon başlatıldı. (KAYNAK: AJANSLAR)

Editör: TE Bilisim