Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi ile Van'ın Çaldıran İlçeleri arasındaki Tendürek Dağı bölgesinde, PKK'lılarla çıkan çatışmada 2 uzman çavuş şehit oldu, 11 uzman çavuşta yaralandı. Çatışmada şuana kadar 5 PKK’lının da öldürüldüğü öğrenildi.

 

PKK'nın yoğun olarak kullandığı alanlardan bir tanesi olan Tendürek Dağı'nda dün arama-tarama faaliyeti sürdüren güvenlik güçlerine, Kışlak Mevkii'nde pusu kuran PKK’lılar tarafından ateş açıldı. Çıkan çatışmada PKK’lıların açtığı ilk ateşle 2 uzman çavuş şehit olurken, 11 uzman çavuşta yaralandı. Yaralanan askerlerden durumu ağır olan 2'si Van'a sevk edilirken 9 yaralı asker ise Doğubayazıt Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Bölgeye takviye timler sevk edilerek, hava destekli geniş çaplı operasyon başlatılırken, 5 PKK'lı öldürüldü. Tendürek Dağı'nda operasyon devam ediyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

 

Ağrı Valiliği'nden, Tendürek Dağı'ndaki çatışmayla ilgili yapılan açıklamada, şöyle denildi: "İlimiz Tendürek Dağı Kışlak Mevkii'nde bölücü terör örgütü PKK mensupları ile çıkan çatışmada 5 terörist etkisiz hale getirilmiş, 1 Uzman Çavuşumuz intikal sırasında helikopter pervanesinin çarpması sonucu, 1 Uzman Çavuşumuz ise çatışma esnasında şehit olmuş, 2’si ağır olmak üzere 11 Uzman Çavuşumuz ise yaralanmıştır. Durumları ağır olan 2 askerimiz Van'a sevk edilmiş, diğer askerlerimizin tedavisi Doğubayazıt Devlet hastanesinde yapılmaktadır."

HATAY'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

 

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi'nde PKK'lılara yönelik sürdürülen operasyonda şehit olan 2 askerden Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Gücüyetmez’in memleketi Hatay’ın Kumlu İlçesi'ne ateş düştü. Kumlu'nun Akkerpiç Mahallesi'nde oturan baba Hüssün Gücüyetmez’e, oğlunun şehit olduğu haberi askeri yetkililer tarafından verilirken, anne Meyrem Gücüyetmez’in 5 yıl önce hayatını kaybettiği öğrenildi. Şehidin baba evinin olduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı.

Ağrı Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı’nda görevli olan 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Gücüyetmez’in 2 ay önce Tuba Gücüyetmez ile evlendiği ve eşinin de Ağrı’da olduğu belirtildi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Gücüyetmez’in cenazesi, bugün Ağrı’da düzenlenecek törenin ardından Hatay’a gönderilecek.

 

MUĞLA’YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

 

Tendürek’te çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuş Alper Seven'in acı haberi, Muğla'nın Seydikemer İlçesi'nde yaşayan ailesine ulaştı. Uzman çavuş Alper Seven'in şehit olduğu haberini, Muğla'nın Seydikemer İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan ailesine Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık verdi. Acı haberi alan şehit uzman çavuş Seven'in ailesi gözyaşlarına boğuldu.

Editör: TE Bilisim