Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Terör mağduru illerimizde başlattığımız eylem planları arasında en önemlisi ASDEP programımız. Bu proje kapsamında her ailenin bir sosyal danışmanı olacak." dedi.

 

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Van'a gelen Ramazanoğlu, VanFerit Melen Havaalanı'nda Vali İbrahim Taşyapan, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, kurum amirleri ve partililer tarağından karşılandı. Van Valiliğinde düzenlenen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstişare Toplantısına katılan Ramazanoğlu, yaptığı konuşmada, toplantının ana temasının Aile Sosyal Destek Projesi (ASDEP) hakkında bilgilendirme olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk kez Mardin'de proje hakkında bilgi verdiğini anımsatan Ramazanoğlu, "Terör mağduru illerimizde başlattığımız eylem planları arasında en önemlisi ASDEP programımız. Bu proje kapsamında her ailenin bir sosyal danışmanı olacak. Bu çerçevede arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Daha öncede bakanlığımız bünyesinde il müdürlerimize konu ile ilgili eğitici eğitimler vermiştik." ifadesini kullandı.

 

YÜKSEKOVA'DAN GELEN GÖÇLER ETKİLİ...

Ramazanoğlu, Erzurum'da da konuyla ilgili bilgilendirme toplantısı yaptıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bu programımız çerçevesinde çalıştığımız hedef kitlemiz terör mağdurları. Burası Yüksekova'dan göç alan bir şehrimiz. Buraya gelmiş olan aileler hedef kitlemiz. İlk onları ziyaret etmeye başladık. Bu ziyaretlerimiz de devam edecek. Bu ziyaretlerimizi sosyal aile danışmanlarımız yapıyor. Ziyaretlerde birinci hedef kitlemiz çocuklarımız, kadınlarımız, engellilerimiz ve yaşlılarımız. Çocuklarımız için gerek göçün gerekse bu süreç ile ilgili olarak uğradıkları travmayı en az zararla geçiştirebilmeleri ve süreçten en az yara almaları için psikoterapi yapıyoruz. Bu psikoterapinin detaylarını konuştuk. İkici hedef kitlemiz kadınlarımız. Rehabilitasyon rehberlik ve psikoterapi hizmetleri veriyoruz. Rehberlik hizmetleri kapsamında meslek edindirme ve beceri kurslarını konuştuk. Yürüyen projelerimiz var onların geliştirilmesi ve detaylandırılmasını da konuştuk. Beceri ve meslek edindirme kurslarını istihdama dönüştüren, bir sürece sokmak istiyoruz."

 

ÇALIŞMALAR ANLATILDI

Bakan Ramazanoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde rutin yardımların yanı sıra barınma, gıda yardımı ile diğer temel ihtiyaçlarının karşılanması konularını da görüştüklerini belirterek, vali ve kaymakamların, vatandaşların sıkıntılarını giderme konusunda ellerini güçlendirecek organizasyonları beraber yaptıklarını anlattı. Ramazanoğlu, Van'da bir aile danışmanı, psikoterapist olarak aileleri ziyaret edeceğine değinerek, "Bu projelerimize başka illerde de devam edeceğiz. Huzur çok önemli bir şey. Aile Sosyal Bakanlığı olarak toplumsal huzuru sağlamak için buradayız." dedi. Bakan Ramazanoğlu, kent merkezinde esnaf ziyaretinde bulunduktan sonra AK Parti İl Danışma Kurulu toplantısına katıldı. 

Editör: TE Bilisim