Türk-İş Konfederasyonuna bağlı Türkiye Enerji Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) Van Şube Başkanı Naif Balandı, dün Hak-İş Konfederasyon’una bağlı Enerji İş üyeleriyle aralarında yaşananlarla ilgili basın açıklaması yaptı.

 

Tes-İş Van Şubesi’nde yapılan açıklamaya Yol-İş 1 ve 2 Nolu Şube Başkanı Salih Çalımlı ile Koop-İş Van Şube Başkanı Ayhan Özbek katıldı. Dün Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) 17. Bölge Müdürlüğü’nde yaşananların medyada farklı şekilde yer aldığını savunan Balandı, “Öncelikle şunu sormak istiyorum, dün Batman ve Diyarbakır illerinden gelen arkadaşlar buraya işçilerin haklarını savunmaya mı geldiler, yoksa provokasyon yapmaya mı geldiler? Onu merak ediyoruz. Mesai içerisinde yetkili sendika olmamıza rağmen bizler dahi toplantı yapamazken bu arkadaşlar mesai saatleri içerisinde gelip TEİAŞ'da toplantı yapmaya çalıştılar. Bizim kabul etmediğimiz nokta budur. Arkadaşlarımız bunu anlatmaya çalışırken bu tatsız olay yaşandı. Ondan sonrada bu arkadaşlar kalkıp basın açıklaması yaparak bizleri suçluyorlar. Bu olaylara sebep olan 4 arkadaştan ikisi elinde Zaman gazetesi, diğer ikisi ise Özgür Gündem gazetesi ile gelip bizi protesto ediyorlar” dedi.

 

Yaşananlara tepki gösteren Balandı, “Her şeyin bir düzeni bir nizamı var. Bir kurumda toplantı yapmak ya da bir açıklama yapmak için kurum yetkililerinin izin vermesi gerekir. Bunların tek amacı bu kurumların huzurlarını bozmaktır. Dün yapılanların kabul edilir bir tarafı yok. İş yeri barışı ve işçilerin huzurunu bozmak akıllıca bir adım değildir. Herkes kendi görevini yapsın bizler de işçilerimizin haklarını savunma adına elimizden gelenleri yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim