Orhan AŞAN - Şehrivan


 

2011 yılında yaşanan depremlerin ardından yapımına başlanan ve depremin birinci yıl dönümünde tamamlanarak vatandaşlara teslim edilen toplu konutlarla ilgili çarpıcı açıklama. Kış aylarında sürücülerin kâbusu haline gelen ve vatandaşların evlerine gitmekte bile zorlandığı Toplu Konut yollarının yol güvenliği açısından teknik hatalar tespit edildiği belirtildi. Konuyla ilgili geçtiğimiz gün açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Öner Yiğit, yolların uygunluğunu, teknik durumunu kontrol etmek, otobüslerin yollarda güvenli sürüş ve yolcu taşıması yapabilmelerini sağlamak için bir süre önce farklı üniversitelerden yol, ulaşım konusunda uzman akademisyenlerin kente davet edildiğini söyleyerek, akademisyenlerin Belediyenin teknik ekipleri ile birlikte Edremit, Kalecik, Bostaniçi, Kevenli ve diğer mahalle yollarında teknik incelemelerde bulunduğunu belirtti.

TOKİ YOLLARINDA TEKNİK HATA VAR

Yapılan teknik incelemeler neticesinde depremden sonra yapılan TOKİ konut yollarında teknik hatalar tespit edildi. Ön inceleme raporlarında yollarda hata tespit edilirken, akademisyenlerden gelecek olan kapsamlı raporlara göre hareket edilecek. Gerekirse uygun olmayan yollarda düzenleme yapılacağı belirtilirken, bu nedenle ulaşımın sağlanması için Edremit TOKİ konutlarında kusurlu yollar teknik açıdan trafiğe uygun hale getirilecek.

KAR YAĞINCA VATANDAŞ YOLDA KALDI

Önceki akşam saatlerinde etkili olan kar yapışı nedeniyle birçok araç yolda mahsur kalırken, vatandaşlar yol çilesinin erken başladığını belirtti. Akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar, Vanlıları hazırlıksız yakaladı. Akşam saatlerinde bastıran yağış nedeniyle kar kalınlığı şehir merkezinde 20 santimetreye, yüksek kesimlerde de yarım metreye ulaştı. Şehir içinde ulaşımın güçlükle sağlandığı Van'da, ekipler karı temizlemek için seferber oldu. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan şoförler de büyük sıkıntı yaşadı.

TOKİ’DE YOL ÇİLESİ ERKEN BAŞLADI

Edremit İlçesi'ndeki TOKİ konutlarına giden onlarca araç her yıl olduğu gibi yine yolda mahsur kaldı. Trafik ekipleri yaklaşık 1 saat boyunca yolu trafiğe kapatarak araçların geçişine izin vermedi. Edremit Belediyesi karla mücadele ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonrası yol yeniden trafiğe kontrollü olarak açıldı.

Editör: TE Bilisim