Van’da tam iki yıl önce meydana gelen depremlerin 39’uncu gününde temelleri atılan TOKİ konutlarının su krizi tam çözülüyor derken vatandaş yeni bir krizle başbaşa kaldı. Bayramdan sonra suları verilmeye başlanan TOKİ Edremit sakinlerinin suyu geldi gelmesine de bu kez de su stoklarındaki ilgisizlikten dolayı depolar dolup taştı vatandaşı ise su baskını korkusu sardı.

 

Van’ın Gürpınar’dan getirilen yeni içme suyu hattındaki çalışmalarından dolayı yapıldığı günden bu yana taşıma suları ile su ihtiyacını karşılayan Edremit TOKİ sakinleri tam suya kavuştu derken yeni bir krizle başbaşa kaldı. Bayramın hemen ardından suları verilmeye başlayan TOKİ sakinleri daha suya doymadan konutların belli yerlerinde patlaklar ve su depolarında sıkıntılar yaşanmaya başlandı. Bu sıkıntılardan biri de önceki gece Edremit TOKİ 3’üncü etabın üst kısmında bulunan su depolarında yaşandı. Suların gelmesiyle birlikte konutların üst kısmında bulunan ve normal şartlarda 4 saat gibi bir zamanda dolan su depoları ilgisizlikten dolayı dolup taşınca su konutların arasında adeta sel olup aktı.

 

Önceki gün akşam saatlerinde depolardan taşan sular vatandaşın oturduğu konutlara doğru sel suyu gibi akmaya başladı. Vatandaşlar bu durumu yetkililere bildirmesine rağmen hiçbir ekip gelip konuyla ilgilenmedi. Gece yarısı olduğunda sular hala durmayınca vatandaşlar dışarıya çıkıp suların evlerine dolması korkusuyla bir şeyler yapmaya çalıştı ve ertesi gün sabah saatlerine kadar da hala ilgilenen kimse olmadı. Gece saatlerinde vatandaşların şikayetleri üzerine bölgeye giden Şehrivan ekipleri vatandaştan depoların sahipsiz olduğuna dair şikayetler aldı. Gece site önünde toplanan size sakinlerinden Sacide Ermiş, Musa Şimşek, Mahsun Eren, İsmail Ertunç, Mehmet Taşkınal, Elif Öner duruma tepki göstererek buraya bir istinat duvarı yapılmasının şart olduğunu aksi durumda bir dahaki taşkınlarda sitelerin içlerine kadar su gireceğini ve evlerin çamurla dolacağını dile getirdiler. Vatandaşlar ayrıca gazetemiz aracılığı ile yaptıkları açıklamada, “Akşam saatlerinde aramamıza rağmen gece yarısına kadar da gelen kimse olmadı. Buradaki su depolarında hiçbir ilgili yok ve buralar Allah’a emanet. Vanalardan sular fıskiye havuzu gibi fışkırıyor ve neredeyse 5 metre yükseke kadar çıkıyor. Aylardır su sıkıntısı çekiyorduk, şimdi de olan suyun sıkıntısını çekiyoruz. Etraf çamur deryasına döndü. Bu kaçıncı defadır aynı sıkıntı yaşanıyor. Bir an önce su depolarının taşmasının önüne geçilmeli. Ya zamanında müdahale edilmeli ya da buraya istinat duvarı yapılmalı. Yetkililer lütfen konuyla ilgilensin.” Dedi. 


Veysel İZGİ - ŞEHRİVAN ÖZEL

Editör: TE Bilisim