AK Çocuklar Yardımlaşma Derneği, Ensar Vakfı ve Türkiye Gençlik Vakfı Van şubeleri öncülüğünde ihtiyaç sahibi öğrenciler için yardım kampanyası başlatıldı.

Kampanyaya destek veren hayırseverlerin katkılarıyla toplanan mont ve kışlık ayakkabılar, düzenlenen programla İpekyolu ilçesine bağlı Yatıksırt köyündeki öğrencilere dağıtıldı.

Programda konuşan AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, kampanya ile "çam sakızı çoban armağanı" misali öğrencilere katkı sunulduğunu belirterek, destek verenlere teşekkür etti.

Bu tür çalışmaların devam etmesi gerektiğini vurgulayan Gülaçar, "Biz, bu konuda her türlü katkı ve desteği vermeye hazırız. Yeter ki çocuklarımız okusun, bu şehrin ve memleketin doktoru, mühendisi, öğretmeni, mimarları olsunlar." dedi.

İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrüllah Yavuzer de yardımlaşma ve dayanışmanın İslam dininin ve kültürlerinin bir geleneği olduğunu belirterek, kampanyaya destek veren hayırseverlerin, çocukların yüreklerine dokunduğunu, yüzlerinde tebessüm oluşturduklarını söyledi. 

AK Çocuklar Yardımlaşma Derneği Başkanı Mesut Bedir ise 2017 yılından bu yana 36 köyü gezerek 2 bin 300 çocuğa ulaşarak ihtiyaçlarını giderdiklerini kaydederek, tüm destekçilere teşekkür etti. 

Ensar Vakfı Van Şube Başkanı Vedat Taşdemir de öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. 

Konuşmaların ardından öğrencilere hediyelerinin verildiği programa, AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar'ın eşi Necla Gülaçar, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri de katıldı. 

Editör: TE Bilisim