Tuşba Belediye Başkanlığı, bu gün gerçekleştireceği toplu sünnet şölenini, önceki gün HDP'nin Diyarbakır mitinginde meydana gelen patlamalardan dolayı ileri bir tarihe ertelediğini duyurdu.

 

Tuşba Belediye Başkanlığı’nın 06.06.2015 tarihinde yapmasını planladığı ve bu yıl birincisini İskele Mahallesi Feribot İskelesi’nde Aydın Aydın, Mehmet Birgin, Ali Gündüz gibi ünlü ses sanatçıları ile Şanlıurfa Sıra Gecesi grubunun vereceği konserin yanı sıra yemek ikramı ve çeşitli hediyelerin dağıtılacağı sünnet şölenini ileri bir tarihe erteledi. Geçen yıl göreve gelir gelmez sosyal belediyecilik gereği Tuşba ilçesi sınırları içinde bulunan mahallelerde başlattığı sünnet kampanyası ile yaklaşık 2 bin çocuğu sünnet ettiren Tuşba Belediyesi, artık bunu geleneksel hale getirecek. Bu kampanyayı her yıl okulların tatil olmasıyla birlikte sürdüreceklerini ifade eden Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, bu kampanyayı sünnet olmamış tek bir çocuk kalana kadar sürdüreceklerini söyledi.

 

Önceki gün HDP'nin Diyarbakır mitinginde meydana gelen patlamaların, ülke seçimleri ve demokrasisine, Türkiye'nin huzuruna ve barışına yönelik menfur bir saldırı olarak nitelendiren Özgökçe, meydana gelen patlama olayını şiddetle ve nefretle kınadıklarını söyledi. Mitingler demokrasi şölenleridir, mitingleri ve miting sonrası her türlü saldırıları kınadıklarını vurgulayan Özgökçe, hangi dilden, hangi ırktan, hangi mezhepten, hangi bölgeden gelirse gelsin, sebebi ve amacı ne olursa olsun biz insana karşı yapılan saldırıları kınadıklarını ifade etti. Özgökçe, ‘’Olayda yaşamını yitirenlere Cenabı Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Herkesi sağduyuya, sükunete, barışı ve kardeşliğimizi daha da güçlendirmeye yönelik bir dayanışma içinde olmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı. Yarın yapılacak 25. Dönem Milletvekili seçimlerinin suhulet ve sükûnetle geçmesini ve herkesin vatandaşlık görevi olan reylerini kullanmaya davet etti. 

Editör: TE Bilisim