Hakkâri Valisi Cüneyit Orhan Toprak, yapacakları çalışmalarla Hakkâri’nin çehresini değiştireceklerini belirterek, "Yolların durumu içler acısı, ben vali olarak cip aracım ile bu yolları zor geçiyorum. Hakkâri’nin yol, su ve kanalizasyon sorunu çözülecek" dedi.

 

Kentin en önemli sorunları olan yol, içme suyu ve kanalizasyonla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Toprak, devletin Hakkâri’ye büyük önem verdiğini söyledi. Vali Toprak, "Allah nasip ederse yapacağımız hizmetlerle Hakkâri’nin çehresi değişecek. Devletimiz Hakkâri’ye çok önem veriyor. Dünya çapında ün salmış İstanbul ilimiz, bize kardeş oldu. Bu sebeple İstanbul’dan yetkililer her zaman bizimle temas halindeler, gelip gidiyorlar. En son ilimizi İsfalt Genel Müdürü ziyaret etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yol konusunda bir protokol imzalandı. Hakkâri şehir içinde 45 kilometre sıcak asfalt çalışması yapacaklar. Bu da bizim için çok önemli bir rakam. Fakat bildiğiniz gibi şu anda içme suyu ve kanalizasyon çalışmaları da devam ediyor. Bunları tekrar yazboz olmaması için haziran ayına kadar durmamız gerekiyor. Yoksa her an başlayabiliriz. Kanalizasyon da Hakkâri’de yüzde 35-40 seviyelerindeydi. Bunun projesi bitmiş durumda, ihalesi ile ilgili gerekli çalışmalar devam ediyor" dedi.

 

"HAKKÂRİ’NİN İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR"

Vali Toprak, Hakkâri’nin en önemli sorunlarından biri olan içme suyu sorununun eylül ve ekim aylarında çözüleceği müjdesini verdi. Toprak, "Halkın en önemli sorunlarından biri olan içme suyu için Berçelan Yaylası ve Golan Tepeleri tarafından yeteri miktarda diyebileceğimiz bir kaynağın getirilmesi son konusudur. Bu çalışmalar geçen seneden beridir devam ediyor. Fakat hükümetimiz, belediyeyi devraldıktan sonra kış aylarına girmiştik. Nisan ayı itibari ile çalışmalar tekrar başlayacak. Eğer Allah nasip ederse, eylül ve ekim aylarında içme suyu, kanalizasyon konusu inşallah çözülmüş olacak ve halkımız daha rahat bir ortamda yaşama imkânı bulacaklar" ifadelerini kullandı.

 

Vali Cüneyit Orhan Toprak, vatandaşların yol konusundaki sitemine katıldığını belirterek, "Yolların durumu içler acısı, ben vali olarak jeep aracım ile bu yolları zor geçiyorum. Yollar konusunda vatandaşlarımıza yüzde 100 katılıyorum. Yolların durumu hiç iç açıcı değil. Halkımız yollar konusunda ne dese haklı. Fakat bu yılların birikimi meseleleridir, biz de bunu yaz ayında önemli ölçüde gözle görülür şekilde inşallah inşa edeceğiz" diye konuştu.

 

HAKKÂRİ-VAN ARASINDA ALTERNATİF YOL

Berçelan Yaylası üzerinden Hakkâri-Van arası alternatif yolun durumu ile ilgili de açıklamada bulunan Vali Toprak, "Hakkâri’nin tek bir giriş yolu var. Hakkâri-Van alternatif yolunu çok olumlu buluyorum. Bu yol yapılarsa mesafe baya kısalacak. Geçen yıl karayolları yetkilileri ile görüşmemde, daha programa alınmadığını, fakat yine proje aşamasında ve yeniden gündeme gelebileceği yönünde bilgi verdiler. Yani bu yıl Berçelan güzergâhında bir çalışma beklenmiyor. Fakat yeniden gündeme getirilmesine yönelik benim çalışmalarım olacak" dedi. 

Editör: TE Bilisim