Van Ticaret Borsası (VATBO), Yönetim Kurulu Başkanı Salman Toprak, bölgedeki çiftçilerin tarım ve hayvancılık konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Toprak, 2014 yılında Hakkâri ve Erciş'te ticaret borsası şubesi açacaklarını ifade etti.

 

Van'daki Ticaret Borsası oda seçimlerinden yönetimin başına geçen VATBO Yönetim Kurulu Başkanı Salman Toprak ve yönetim kurulu basın mensuplarıyla bir araya geldi. Programdan sonra açıklama yapan Başkan Selman Toprak, tek amaçlarının Van'a ve bölgeye daha fazla nasıl hizmet edebilmek olduğunu belirtti. Çözüm süreci ile birlikte Ankara ile iletişime geçtiklerini ifade eden Toprak, “Hakkâri ve Muş illerimizde borsa yok. Bu nedenle barış süreci ile birlikte Hakkâri'ye bu hizmetin gitmesi lazımdı. Bizde Hakkâri ilimizi faaliyet alanımıza dâhil ettik.” dedi.

 

“İLÇELERDE DE ŞUBE AÇACAĞIZ”

 

Bölgelerindeki tarım ve hayvancılık ile ilgili sorunları çözeceklerinin altını çizen Toprak, “2014 yılında Hakkâri ilimizle birlikte Erciş ilçemizde bir şube açacağız. Bunun yanında Özalp ve Çatak'ta da çalışmalar devam ediyor. İnşallah oralarda da şube açacağız. Ayrıca Van'da et ve balık kurumuna dair bir sistem kuracağız. Bu yeni sistem doğrultusunda ilde canlı hayvan değil kesilmiş hayvan satacağız.” diye konuştu.

 

“GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPACAĞIZ”

 

Van'da tarım alanında kooperatifçiliğin olmadığına değinen Toprak, “İlimize biçerdöverler Konya, Batman ve Diyarbakır’dan gelmektedir. Bu da çiftçilerimize külfetli oluyor. Çiftçilerimizin yıllardır süren bu sorununa kooperatif modülü ile iki adet biçerdöver alarak çözüm bulacağız. Çiftçilerimizin özellikle tarım ve hayvancılık konusunda bilinçlendirilmesi gerekiyor. Bu konuda da gerekli çalışmalar yapacağız.” şeklinde konuştu.

 

“MECLİS DÖRT DÖRTLÜK ÇALIŞIYOR”

 

Bu konuşmaların ardından gazetecilerin sorularına da yer veren Toprak, son dönemlerde VATBO meclisi ile ilgili çıkan tartışmalar ve iddialara da cevap verdi. Meclisin kesinlikle kitlenmediğini, her yerde olduğu gibi TBMM’de de bazen sıkıntılar olabileceğini dile getirerek. “Faaliyetler devam ediyor. Sinek küçüktür ama mide bulandırıyor. Meclis konusunda bir sıkıntımız yok. Dört dörtlük çalışıyor. Arkadaşlar bu işin ciddiyetini biliyor. Ama bilmeyenler de var. Bir kişinin muhalefetiyle bizim biz sıkıntımız yok. Sadece arkadaşlar yanlış yol izliyorlar. Yalan itiraflar, yanlış beyanlar, tehditler farklı mecraları karıştırmak gibi yöntemlere başvuruyorlar. Bir iki kişinin yaptığı yanlışlarla biz durmayız daha çok güçleniriz. Daha çok iş yapacağız inşallah. Sadece bu arkadaşımız da biliyorsunuz bir gazetede de köşe yazarlığı yapıyor. İsminin de saklamamıza gerek yok. Van’ın markası olmuş çünkü. Şehir eşkıyalığına dönen bir sistemle hareket ediyor. Yanlıştır tasvip etmiyoruz. Herkese sonuna kadar kapımız açıktır. Ama hukuksal anlamda ne yapılması gerekiyorsa sonuna kadar takip edeceğiz.”

 

O ORTAKLIK NASIL BOZULDU?

 

Son olarak da VATBO’da ortaklıkla başlayan sonra da kavgaya dönen Halil Tandoğan ile ilgili konuları değerlendiren Toprak, bu konuya da netlik kazandıran bir açıklama yaparak şu ifadelere yer verdi, “Önce tek liste olarak bu seçimlere girdik. Biraz siyasi veya menfaat veya başka hedeflerden dolayı olabilir. Ama benim kendime baktığım zaman insan der fikri neyse zikri o olur. Benim kendi fikrim ve zikrim insanların iyi niyetli, hoşgörülü ortaya gelen sorunlarla mantıklı bir şekilde harekete geçen biri. Ben bu şekilde baktığım için karşımdakini de bu şekilde görürüm. Orada bizden kaynaklanan hatalar var. Direk tanımadan kaynaşmadan beraber bir harekete başladık. Ama dediğim gibi bu fikir ile alakalı bir şey. Biz hizmet sunmaya geldik. Benim ırkım cinsim nereli olduğum kim olduğum hangi siyasi görüşten olduğum bunlar artık bir tarafa bırakılması lazım. Ortak nokta hizmet. Biz Van’a nasıl bir hizmet yapabiliriz. Benim ortaya koyduğum projede hizmet noktasında bir sıkıntı varsa itiraz edip yanlışlarımızı düzeltsinler. Sen şuralısın, şu siyasi görüştensiz diye muhalefet etmeye çalışıyorlar. Bunlar 40 yıldır ülkemize zarar veren zihniyettir. Başbakanımızın öncülüğünde bu zihniyet aşılıyor. E tabi ki ufak tefek aksaklıklarda olacak. İnşallah bunları da çözeceğiz.”  


Orhan AŞAN/Şehrivan

   

Editör: TE Bilisim