Van Belediyesi, kent merkezinde çalışmalarına devam ediyor. Altıntepe ve Eminpaşa Mahallelerinde devam eden asfalt, yol yapım ve drenaj çalışmaları devam ediyor. Van Belediye Başkan Vekili Cahit Bozbay ve belediye başkan yardımcıları çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı. İlk olarak Altıntepe Mahallesi’nde devam eden yol ve asfalt çalışmalarını inceleyen Bozbay ve beraberindekiler daha yetkililerden bilgi aldı.

Altıntepe Mahallesi ile İskele Mahallesi’nin kesiştiği Demiryolunda drenaj ve yol çalışmaları tüm hızıyla sürerken, bu alanda 2 kilometre asfalt çalışması ve drenaj yapılacağı belirtildi. Burada yapılan çalışmaları inceleyen Bozbay ve beraberindekiler daha sonra Eminpaşa Mahallesi Devlet Su İşleri (DSİ) arkasındaki sokaklarda devam eden asfalt çalışmaları inceleyerek bilgi aldı. Burada kısa bir açıklama yapan Bozbay, kentin birçok alanında belediyenin başlattığı çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini aktararak, 5 yıldır aynı tempo ile çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

 

“ÇAMURLU VE TOZLU YOLLAR BU HALKIN KADERİ OLMAYACAK”

 

Bozbay, “Bu yıl Bekir Başkanımızın gayretiyle ciddi bir çalışma sürecine girdik. Geçmiş beş yıllara göre bu yıl yatırırım hizmetimiz daha çok olacak. Kentin ve halkın ihtiyaç duyduğu çalışmalar bu yıl da yoğun bir şekilde başlayarak devam edecek. Bu yıl birçok mahallede asfalt çalışması yapıyoruz. Bizler bu çalışmaları halkla birlikte, kentin, halkın ihtiyaçlarını dikkate alarak yaptık. Yılsonuna kadar kentin büyük bir bölümünde ve şuana kadar hiç hizmet alamamış mahalle, cadde ve sokakların yolların asfaltlamaya devam edeceğiz. Belediye hizmet sınırları olan fakat bugüne kadar hizmet almamış yerlere hizmet götürüyoruz buda halkımız tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanıyor. Sokaklarda gezerken bu memnuniyetleri görebiliyoruz. Her yurttaş kendi sokağına indiğinde kendi sokağındaki belediye çalışmasını görüyor ama kentin bütün kesiminde bu çalışmalar devam ediyor. Geçmiş zamanlarda yolları çamurlu, yürünmez bir halde olan sokaklarımız şimdi göründüğü gibi asfaltlanarak temiz bir görüntü oluşturdu. Geçmiş zamanlarda halka lütuf olarak sunulan bu hizmet, belediyenin aslı bir çalışma olduğunu bu halk görmüş durumda. Geçmişte bir sokağın asfaltlanması için insanlar araya girerek bir torpille işler yürürken, şimdi ise bu hizmeti ihtiyaca eşit bir şekilde götürüyoruz. Çalışmalarda hiçbir mesafe koymadan siyasi ve din farkı gözetmeksizin eşit şekilde hizmet vermekteyiz. Çamurlu ve tozlu yollar bu halkın kaderi olmayacak. Halk gerçekten belediyecilik hizmeti görmeye devam ediyor ve edecek. Bu bizim siyasal anlayışımızdır” dedi.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Sait Özhan, ise belediyenin çalışmalarını mükemmel bulduklarını belirterek, “30 yıldır ben bu mahalledeyim, ilk kez bir asfalt görüyorum” dedi.

Bozbay ve beraberindekiler daha sonra Akköprü Mezarlığının yenilenen duvar çalışmaları ile Yer altı Çarşısı’na kanal suyunun gitmemesi için yapılan drenaj çalışmalarına da inceleyerek günü bitirdi. 

Editör: TE Bilisim