Önder ALTINAL – Şehrivan ÖZEL


Yaklaşık olarak 15 gündür başta eski emniyet kavşağındaki trafik lambaları ve diğer birçok merkezi kavşaklarındaki trafik lambaları etkisiz bir halde, işlev görmüyor ve yanmıyor. Trafik ışıklarının yanmaması ile birlikte trafik kazalarının meydana gelmesi de vatandaşı çileden çıkarmış durumda. Konu hakkında görüştüğümüz VEDAŞ yetkilileri ise trafik lambalarının 2013 yılından önce Karayollarının elektrik borçlarının olduğunu ve bu yüzden de trafik lambalarına elektrik verilmediğini belirtti.

LAMBALARIN YANMASI İÇİN İNSANLARIN ÖLMESİ Mİ GEREKİYOR?

Ramazan ayı ile birlikte şehirde yaşanılan olumsuzluklara bir yenisi daha eklendi. Şehir merkezinin birçok noktasında yanmayan trafik lambaları bu yaşanılan olumsuzluklara bir yenisini daha ekledi ve vatandaşı çileden çıkardı. Lambaların yanmaması ile birlikte meydana gelen kazalar ise bu sıkıntıyı daha da çıkmaza sokuyor. Şehrivan Gazetesi olarak görüştüğümüz vatandaşlar ve araç sahipleri trafik ışıklarının yaklaşık olarak 15 gündür yanmadığını dile getirdi. Konu hakkında muhatap bulamadıklarını de dile getiren vatandaşlar, “Bu memlekete sahipsiz değil. Kime gittiysek yetkili kişiler ve kurumlar topu başka kurumlara ve kişilere atıyor. Eski emniyet kavşağında günde en az 2-3 küçük kaza meydana geliyor. Bu lambaların yanması için illaki büyük can kayıplarının olması mı gerekiyor? Sadece araçlar değil burada yol kenarında ve kaldırımlarda yürüyen insanlarda büyük zorluklar çekiyorlar. Halimiz ne olacak bilmiyoruz ama bu ışıkların yanmaması çok kötü bir durum. Yetkililer her kimse hangi kurumsa bu olaya bir el atsınlar. İnsanları bile bile ölüme gönderilmesine göz yumulmamalıdır” sözlerine yer verdi.

KESİNTİNİN SEBEBİ ELEKTRİK BORCU

Konu hakkında görüştüğümüz ve bilgi aldığımız VEDAŞ yetkilileri ise ışıkların yanmamasının sebebinin borcunu ödemeyen kurumun elektrik borcunun olmasından dolayı olduğu belirtildi. Aldığımız bilgiler arasında var olan ve yanmayan lambalardan ise Karayolları Bölge Müdürlüğünün sorumluluğundadır. 2013 yılından elektrik borcunun Karayollarına ait olduğunu belirten VEDAŞ yetkililer, daha sonrasında 2013 yılından yani özelleşmeden sonra bu ödemelerin Enerji bakanlığına geçtiği belirtildi. 2013’ten sonra var olan faturaların ödendiğini de belirten yetkililer kesintinin 2013 yılından önce var olan borcun Karayolları tarafından ödenmediğinden dolayı olduğu belirtildi.

“PARANIZ YOKSA BİZ VERELİM!”

Eski emniyet kavşağında, Otogar kavşağında ve birçok diğer kavşaklarda yanmayan bu lambaların yarattığı korku ve bunun yanı sıra oluşan kazalar ise borcu ödenmeyen elektrik borçlarından dolayı meydana geliyor. Görüştüğümüz ve konu hakkında bilgi aldığımız vatandaşalar ise esprili ve bir o kadar da sinirli bir şekilde, “Elektrik borcunu ödeyemiyorlarsa, biz hayrımıza toplayıp verelim” diyor. Vatandaşın bu şekilde tepkisinin ortaya koyması da işin nedenli trajikomik olduğunu gözler önüne seriyor. Vatandaşlar ayrıca, “Elektrik borcu için insanlar ölümle dans ediyorlar. Büyük trafik hatalarının ve bunun yanı sıra meydana gelen kazaların çok olduğu memleketimizde, yanmayan bir trafik lambası için insanlar ölüme gidiyorlar. Bu Allah’tan reva mıdır? Borçsa borcunuzu ödeyin kimse zor durumda kalmasın. Yok, paramız yok derseniz ona da söyleyecek bir lafımız yok. Demek durum bu kadar vahim bir hal almış. Ya bu işi çözün ya da bırakıp gidin!” diyor.

Editör: TE Bilisim