Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde bir araya gelen 15 Sivil Toplum Örgütü Babakan Ahmet Davutoğlu’nun Van ziyareti öncesi yani 4 Aralık’ta ortak bir açıklama yaptı. STK’lar, Van’a gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na vergi terkini ve esnafın içerisinde bulunduğu zor şartların iyileştirilmesi konusunda çağrıda bulundu. Başbakan Davutoğlu’nun Van ziyaretinde kendileriyle iletişim kurulamamasından şikayetçi olan Van TSO dün yeni bir yazılı açıklama yaparak tepki gösterdi. Van TSO yaptığı açıklamada “Ne ziyaret öncesi nede ziyaret sonrasında Sayın Başbakan ile görüşme yapılması konusunda, iktidar Milletvekillerimiz başta olmak üzere İl teşkilatı ve ilgili yetkililer bizlerle herhangi bir istişare girişiminde bulunmamışladır.” Denildi.

‘İSTİŞARE GİRİŞİMİ OLMAMIŞTIR’

Van TSO tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“7 Aralık 2014 Pazar günü ilimizi ziyaret eden Sayın Başbakanın İlimiz başta olmak üzere bölgemizin yaşadığı ekonomik sorunların iletilmesi ve buna dair çözüm beklentilerimiz karşılık bulamamıştır. 4 Aralık 2014 tarihinde İlimizin yaşadığı temel ekonomik sorunların yer aldığı ve 15 Sivil Toplum Kuruluşunun katıldığı ortak basın açıklaması ile Sayın Başbakanın nezdinde farkındalık oluşturulmaya çalışılmıştır. Ancak ne ziyaret öncesi nede ziyaret sonrasında Sayın Başbakan ile görüşme yapılması konusunda, iktidar Milletvekillerimiz başta olmak üzere İl teşkilatı ve ilgili yetkililer bizlerle herhangi bir istişare girişiminde bulunmamışladır.”

‘SORGULAMA YAPILMALIDIR’

Sorunların Başbakan Ahmet Davutoğlu’na aktarılması konusunda hiçbir muhatabın çalışma yapmadığı belirtilen açıklamada, “Merkezi idari ile yönetilen ülkelerde sorunların Başbakanlık düzeyinde değerlendirilmesine duyulan ihtiyaç ortada iken, İlimizin yaşadığı ve büyük beklentilere dönüşen vergi terkini meselesi, çevre yolu yapımında yaşanan tıkanıklık, afet konutlarında yaşanan sorunlar ve geri ödemeleri, kentsel dönüşümde yaşanan problemler, tüccar ve esnafımızın yaşadığı ekonomik sorunlar başta olmak üzere ziyaret öncesi ve sonrasında hiçbir muhatabın bir çalışma yapmamış olması, yapılmış olsa bile Sayın Başbakanın ziyareti esnası ve sonrasında kamuoyu ile paylaşılmamış olması ilimiz kamuoyunda ciddi bir sorgulamanın yapılmasını gerekli hale getirmiştir.” Denildi.

‘SORUNLARI DERT EDİNMEYEN TOPLUM TARAFINDAN KABUL BULMAYACAK’

Başbakan’ın Van ziyaretinin fırsata dönüştürülemediğini ifade eden Van TSO açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi: “Yukarıda ifade ettiğimiz ve acil çözüm bekleyen temel sorunlar konusunda Sayın Başbakanın Van ziyareti fırsata dönüştürülememiş, İlimiz Milletvekilleri ve ilgili teşkilatlar bu konuda gerekli duyarlılığı göstermemişlerdir. Keza İlimizde faaliyet gösteren STK temsilcilerinin Sayın Başbakan ve heyette bulunan Bakanlar ile görüşmesi sağlanamamış ve sorunların çözümüne ilişkin beklentilerimiz ortada kalmıştır. Van Tüccar ve esnafı başta olmak üzere tüm halkımızın duymak istediği konular gündeme gelmemiş, çözümü konusunda da herhangi bir açıklama bugüne kadar yapılmamıştır. Bundan sonra Van’ın ve bölgenin sorunlarını kendisine dert edinmeyen anlayışların toplum tarafından kabul bulmayacağını ve taleplerimizin takibinin tarafımızca yapılmaya devam edileceğini değerli kamuoyumuzun bilgisine saygı ile sunarız.”


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim