Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİ OSB) Koordinasyon Merkezi ile Tekstilde İşgücü Yerinden Edinmiş Kişilerle Gelişiyor Projesi’nin açılışına katıldı.

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda (Van TSO) “Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİ OSB) Koordinasyon Merkezi” ve dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi hibe programı kapsamında yürütülen “Tekstilde İşgücü Yerinden Edinmiş Kişilerle Gelişiyor Projesi”nin açılışları yapıldı. “Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİ OSB) Koordinasyon Merkezi”nin açılışında konuşan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci açılan koordinasyon merkezinin ihracata ve hayvancılığa katkı sunacağını söyledi.

 

ÇİFTÇİ: VAN’A KATKISI BÜYÜK OLACAK

Çiftci, “TDİ OSB Van için ve bölge için çok önemlidir. Bu yatırımın Van’a büyük bir heyecan katacağına inanıyorum. Ülkemizin küçükbaş ve büyükbaş hayvancılıkta Van önemli bir yere sahiptir. Burada hayvancılık bölgesinin olması da bir o kadar önemlidir. Bugün burada bu bölgenin koordinasyon merkezinin açılışını yapıyoruz. İnşallah kısa sürede Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin temelleri de atılacaktır.” dedi. Açılışta konuşan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise, koordinasyon merkezinin önemli bir merkez olacağını söyledi. Takva ileri ki zamanlarda ise TDİ OSB’nin arazisinin de belirleyip Van’da hayata geçeceğini söyledi.

 

“VAN’DA ELEMAN EKSİĞİ VAR DİYE GELMEDİLER”

Çiftci ardından Çaldıran Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği ve Van Terziler Konfeksiyoncular Kunduracılar Giyim Sanatkarları Esnaf Odası tarafından düzenlenen “Tekstilde İşgücü Yerinden Edinmiş Kişilerle Gelişiyor Projesi”nin açılışına katıldı. Burada konuşan Çiftci şunları kaydetti: “Biz tekstilcileri Van’a davet ettiğimizde, çalışanların az olmasından şikayetçi oldular. Van’da tekstilkent kurulduktan sonra İş-Gem ve İş-Kur tarafından eleman yetiştirilme konusunda önemli adımlar atıldı. Bunlardan en önemlisi de yerinden göç eden insanlarımızın meslek sahibi yaptırılmasıdır. Bugün burada açılışını yaptığımız projenin de Van için büyük bir katkı sunacağına inanıyorum.”

 

Açılışta konuşan Çaldıran Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Çetin Yüce ise proje ile ilgili bilgiler verdi. Yüce proje bütçesinin 220 bin avro olduğunu ve bu bütçenin 115 bin avrosunun kursiyerlere harçlık olarak verileceğini söyledi. 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim