Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Van Şube Başkanı Mehmet Tuğrul, İstanbul’da yapılan 23. Ulusal Gelişim Semineri’nde, yaptığı olumlu açıklamalarla herkesin takdirini kazanan Fatih Terim’e sonuna kadar destek verdiklerini açıkladı.

Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan 23. Ulusal Gelişim Semineri’ne Fatih Terim’in damga vurduğunu belirten TÜFAD Van Şube Başkanı Mehmet Tuğrul, “Fatih Terim seminerde, dünya ve Avrupa’daki futbolun gelişimi, yapılanması ve Türkiye’de ki futbolun yapılanması ve gidişatı hakkında yapılması gerekenleri ile ilgili müthiş olumlu açıklamalarda bulundu. Beklenen ve ülkedeki cesur insanlara ihtiyaç olan dönemde Fatih Terim’ de yakışan buydu. Terim, deneyimlerimizin, çözümlerimizin, çözüm için düşündüklerimizin ortak ağzı, fikri ve düşüncesi oldu. Futbol Federasyonunun yapılanması, seçimi, futbol kulüplerinin denetimi, alt yapıları, oluşumu ve diğer konularda söyledikleri ortak aklın söyledikleriydi. Futbolu yöneten tüm üst düzey antrenörlerinin onayladığı ortak paylaşımdı. Kimsenin sesinin soluğunun çıkmadığı yerde o, gür bir sesle seslendi. "Benim burada olmam önemli değil, önemli olan ülke futbolunun çocuklarımızın, yarınlarımızın, geleceğimizin doğru yolda olmasıdır” dedi ve çalıştığı federasyonun yapılanmasının yanlış olduğunu, kulüplerin harcadığı paralar neticesinde borç batağına batırıldığını söylemesi çok doğruydu. Elbette bizleri de yanına alarak onun destekçisi ve söylediklerini yapmasında üzerimize düşecek görevde yanında olduğumuz mecburiyetini bizlere yüklemiştir” dedi.

TÜFAD Van Şubesi olarak her zaman Fatih Terim’in yanında olduklarını ifade eden Tuğrul, “Hiç bir beklentimiz olmadan geleceğimize, futbolun geleceğine katabileceğimiz ne varsa onunla birlikteyiz. Cesurca, beklentisiz ve ülke futbolunun yarını değiştirecek adımlarında, bir tarafından tutarak, koşarak, bakarak, düşünerek ve yazarak dahi olsa yanında olduğumuzu söylemek istiyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim