Türkiye’de son zamanlarda yaşanan çatışmalardan dolayı artan saldırılar, Van'da şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs seferlerini durma noktasına getirdi.

 

Dağlıca'da 16 askerin şehit edilmesinin ardından yurdun hemen her noktasında tepki protestoları düzenlenirken, Doğu Anadolu Bölgesi’ne ait araçlar da saldırıya uğramaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde otobüslere yapılan saldırı nedeniyle birçok sefer iptal olurken, firma sahiplerinin endişeli bekleyişleri devam ediyor. Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere birçok yol güzergahını değiştiren firma sahipleri, yapılan provokasyonlara gelmeyeceklerini dile getirdiler. Seyahat özgürlüklerinin kısıtlandığını, arabalarının taşlandığını ve şoförlerinin darp edildiğini ifade eden Vangölü Turizm Genel Müdürü Erdal Antika, bu saldırılardan dolayı yolcuların yaralandığını dile getirdi. Hemen hemen her gün 5-6 araçlarının saldırıya uğradığını ve camlarının kırıldığını anlatan Antika, “Maddi hasarımız çok büyük. Irkçılık yaparcasına, doğu-batı ayrımı gibi bir durum söz konusuymuş gibi. Ben inanıyorum ki bunu yapanlar ne Kürt ne de Türk’tür. Ortalığı karıştırmaya çalışan insanlar var” dedi.

 

“BATIDAN GELEN OTOBÜSLERE BİZ KESİNLİKLE BÖYLE BİRŞEY YAPAMAYIZ”

Ellerinden geldiğince sağduyulu olmaya çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Erdal Antika, “Batıdan gelen otobüsler de var. Öyle bir duruma getiriyorlar ki bizimde burada aynısını yapmamızı istiyorlar. Ama biz kesinlikle bu tür şeylere izin vermeyeceğiz. Onlar ne kadar otobüslerimize zarar verirlerse versinler biz onların otobüslerine zarar vermeyeceğiz. Ama bu kez sıkıntılıyız. Servislerimizin çoğunu kestik, birçok aracımızı farklı yollardan yönlendiriyoruz. Az önce sizde şahit oldunuz. Bayağı sıkıntı yaşıyoruz. İnşallah bir an önce devlet büyüklerimiz gerekeni yapar. Bu böyle devam ederse tüm seferlerimizi iptal edeceğiz. Yolcu sayısında ciddi bir düşüş oldu. Yani günde 10 araç eksik yolcu gönderiyoruz. Çoğunu da mecburiyetten dolayı biz iptal ediyoruz. Şu an Karadeniz Bölgesi’ne de sefer yapmamaktayız” ifadelerini kullandı. Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde ise geçmişe oranla bir sessizlik hakim olurken, yolcu taşımacılığında ise hareketliliğin olmadığı görüldü. 

Editör: TE Bilisim