Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu tarafından organize edilen geleneksel turizm paneli bu yıl "Van Turizminde Güncel Sorunlar” başlığı ile yapıldı.

 

YYÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda yapılan panelde konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, önemli bir konunun işi bilen kişiler tarafından tartışılacağını ifade etti. Rektör Battal, Bundan sonraki süreçlerde Van'ın turizmine ilişkin sorunları doğru bir şekilde tespit edip, doğrulayıp buna ilişkin çözüm önerilerileriyle beraber Van'ı çok daha iyi bir noktaya elbirliğiyle taşıyacaklarını söyledi.

 

Battal, şunları kaydetti: "İnanıyorum ki çok önemli noktalara burada dikkat çekilmiş olacak. Van turizmiyle ilgili önemli çalışmalar yapılacak. Bu sadece üniversite tarafından değil aynı zamanda sektörle de çalışmalar yapıldı. Bu anlamda da çalışmanın eylem planları devam ediyor. Gelecekte çok daha iyi sonuçlar elde edilecek. Tabi bu çalışmalar kısa sürede sonuç vermiyor, bunun için zaman gerekiyor. Ama şunu gördük ki, bu çalışmalarla birlikte sektöre daha çok dikkat çekildi. Örgütlenme yolunda önemli adımlar atılmaya başlandı. Ben panelde çok önemli noktaların ortaya çıkacağına inanıyorum. Panelin hayırlara vesile olmasını diliyorum."

 

Panelde yönetici olan Yrd. Doç. Dr. Emine Cihangir ile Turzim ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Faruk Alaeddinoğlu da, Van’ın turizm potansiyeli hakkında davetlilere bilgi verdi. Ardından moderatörlüğünü Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe'nin yaptığı panelde, Van TSO Başkanı Necdet Takva, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, DAKA Program Yönetim Birim Başkanı Bade Altunel, TURSAB Van Bölge Başkanı Cevdet Özgökçe birer sunum yaptı. Sunumun ardından soru cevap kısmı ile sona bulan panele, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Vali Yardımcısı Önder Can, Bahçesaray Kaymakamı Serhat Karabektaş. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demirel, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Editör: TE Bilisim