Geçtiğimiz gün Moskova'da hareketli bir saatler yaşanmıştı. Türkiye ve Rusya'nın arabuluculuğunda ateşkes ile ilgili çok sayıda görüşme gerçekleştirilmiş ve taslak bir metin hazırlanmıştı. Ateşkes metnin Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı (UMH) Fayiz es Sarrac'ın imzalarken, Rus Dışişleri, Hafter'in mutabakatı imzalamayarak ülkeden ayrıldığı açıklanmıştı. Ancak saatler sonra Rusya Savunma Bakanlığı yeni bir açıklama yayımlamış ve Hafter'in 2 gün daha süre istediğini belirtmişti.

MOSKOVA'DAKİ SÜRPRİZ GÖRÜŞME DOĞRULANDI

Moskova'da Libya ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanırken, Suriye Devlet Ajansı (SANA) önemli bir haber servis etti. SANA, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan ile Suriye istihbaratının başı Ali Memlük'ün Rusya'da görüştüğünü duyurdu. İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan Türk yetkililer de bu gelişmeyi doğruladı.

GÖRÜŞMENİN İÇERİĞİ BELLİ OLDU

Hürriyet Gazetesi yazarı Hande Fırat da, diplomatik kaynaklardan aldığı bilgiyle görüşmeyi doğrulatırken, bugünkü köşe yazısında ikilinin toplantısına dair aldığı bilgiyi okuyucularıyla paylaştı.

Fırat yazısında, "Edindiğim bilgiye göre görüşme siyasi değil. Ancak Suriye sahasındaki tüm başlıklar açık ve net konuşuldu. YPG ile mücadele, Türkiye'nin güvenlik öncelikleri Türk heyeti tarafından anlatıldı. İdlib başlığının da özel olarak masada olduğunu söylemeliyim. Ankara kış dönemindeki zorlukları ve bölgede yaşanan dramları da anlatarak, ateşkesin korunmasının önemine dikkat çekti. Peki bundan sonrası? Beklentiler istihbarat başkanları düzeyindeki bu ilk temasın sürmesi yönünde" diye yazdı.

KAYNAK: HABER7, HÜRRİYET

Editör: TE Bilisim