Ben Anadolu insanının sağduyusuna hayranım. 2002’de nasıl ki siyaset üretemeyen, başarısız 6 partiyi meclisin dışına attı ve AK Partinin önünü açtı ise bu seçimle de benzer bir durum oluşturdu kanaatimce.

 

 13 yıldır yetersiz muhalefetle bir türlü iktidar olamayan partileri 7 Haziran’da biraz cesaretlendirdi, %3-%5 beklentinin üstünde oy alan muhalefet partileri şımarınca, 1 Kasım’da bir daha özeleştiriyle ve kendini yenileme vaadiyle haklın önüne gelen AK partiye oy verdi ve istikrar ve güvenden yana tercihini kullandı, Türkiye kazandı, sıra siyasette.

 

Ey HDP! Aldığın %13 oyun hakkını vermedin, halk nerdeyse barajın altında bırakacak düzeyde sana uyarı verdi. Yapacağın tek şey özeleştiridir. Artık cumhurbaşkanına saldırmaktan vazgeç. Bir yandan pozitif muhalefet yap, diğer yandan Kürtlerin değerleriyle barış. Samimiyetle söylüyorum Kürt dinamikleri hala size muhalefet etmedi, sabırla kendinize gelmenizi bekliyor. Eğer Kürt kanadı sesini yükseltirse artık bu oranlarda dahi oy almanız hayal olacak.

 

Ey MHP! Bilmen gerekir ki senin seçmenin dahil Anadolu insanı kimsenin kaşına gözüne hayran değildir. İcap ederse MHP’yi de Meclisin dışında bırakabilir. Yapacağın önemli şeylerden biri, ucuz siyaset olan şu milliyetçilik meselesini aşıp dünya ölçülerinde siyaset yap. Eğitime, öğretime, üretime, bilime endeksli siyaset geliştir.

 

Ey CHP! Doğrusu şu son beş aylık ılımlı muhalefetin belki işe yarar diye düşünüyordum ama seçmen yeterli görmedi galiba. O zaman bir daha özeleştirini yap, ama kendini aşabiliyorsan Başkanlık Sisteminin arkasında dur, ta ki ikinci tur başkanlık seçiminde insanlarımız bir araya gelerek aralarında ülfet oluşsun.

 

Ey AK parti, senin yükün ağır sen kazandın ama ağır bir yükün altına elini koyma yetkisini halktan aldın, dolayısıyla senden beklentilerimiz var. Aç kulağını, senden isteklerimiz var.

 

a) Kamu idaresinde bir iyileşme yapacak mı? Yönetim akademisi gibi bir yetiştirme kurumu ile 4 ay, 6 ay il müdürleri yetiştirecek misiniz?

  b) 1000 Kaymakam yetiştirerek ülkede var olan sorunlarını %50’sini nitelikli bir yönetim tarzıyla giderecek misiniz?

c) Meşhur 4 Bakan ve Bakara/Makara diyecek kadar şahsiyetsiz kimseleri partinizden uzaklaştıracak mısınız?

d) Eğitim öğretim müfredatını zenginleştirip okuldaki ders saatini azaltacak mısınız?

e) Çocuklarımız bütçeden ayrılan payı arttıracak mısınız?

f) Bütçeden Ar-Ge için ayrılan payı 1,3 ten en az 3’e çıkaracak mısınız?

g) Sivil Toplum Kurumlarına bütçeden bir pay ayırıp, bu oluşumları muhatap kabul edecek misiniz?

h) Çözüm süreciyle barış ve huzuru getirerek, bu ülkenin önünü açacak mısınız?

I) Yeni bir anayasa yaparak hayatımızı kolaylaştıracak mısınız?

J)Başkanlık sistemini getirerek yeni bir yönetimle bizi huzura kavuşturacak mısınız?

Eee İktidar olmak öyle kolay değildir. Dolayısıyla ülkem milletim adına bu soruları sormak benim vazifemdir.

 

Bundan sonra taleplerimize hazırlıklı ol e mi?