AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Ramazan ayı süresince yapmış oldukları çalışmalar hakkında genel bir değerlendirme yaptı.

Türkiye’de çatışma ve ölüm haberlerinin gelmediği bir ramazan ayı geçirdiklerini söyleyen Aras, ancak Ortadoğu’da Ramazan ayının milyonlarca ümmete zehir edildiğini belirtti.

Aras, “Öncelikle ilk defa silahların konuşmadığı, çatışma ve ölüm haberlerinin gelmediği, annelerin ağlamadığı huzur ve barış ortamı içerisinde güzel bir ramazanı ayını geçirsek te içimiz buruk, yüreğimiz yanmaktadır ki bugün yanı başımızdaki Ortadoğu’da ramazan-ı şerif ayı milyonlarca ümmete zehir edilmiştir. Zalim tiraneler, milyonlarca masuma zulüm etmeye, binlerce masumu katletmeye devam etmektedir. Bu nedenle bir yanımız bu acıyla dolu iken, şunu da bir kez daha anlıyoruz ki, Ortadoğu’daki zulme karşı çıkan tek sağlam ülkenin ve dayanağın her zamanki gibi Türkiye olmasından ötürü, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin çok daha güçlü olması gerektiğini bir kez daha anlamış olmamız ve bu doğrultuda 76 milyon birlik olarak bu hedefe kenetlenmemiz gerekmektedir. Bu nedenle çözüm sürecine bu bilinci de yerleştirerek devam etmeli ve sonunu getirmeliyiz. Bu yıl Ramazan ayında teşkilatımız ve milletvekillerimizle beraber, sahur vakitlerine kadar halkımızla iç içe yoğun ve dolu bir ramazan ayını geçirdik. Ramazan süresince Van’daki çoğu esnaflarımızı, sivil toplum örgütlerini, meslek odalarını, kurum ve kuruluşları, kanaat önderlerini ve vatandaşlarımızı ziyaret ederken, aynı zamanda bu yıl ilk defa farklı bir ramazan programı düzenleyerek “Her mahallede gönül sofrası” kurup, mahalle sakinleriyle birlikte iftar yaptık. Bu sayede vatandaşlarımızın mahallede yaşadıkları sorun ve taleplerini dinlerken, tavsiye ve görüşlerini de topladık. Elimizden gelen konuları hemen çözüme kavuşturduk. Bazılarını da takip ederek ilgilenmeye devam ediyoruz. Gittiğimiz hemen her mahallede vatandaşlarımızdan özellikle belediye hizmetlerinden yana mağduriyetlerini ve şikayetlerini dinledik. Mahallelerde öne çıkan su sorununun belediyeye ait bir mesele olmasına rağmen AK Parti hükümetimizin bu soruna el attığını ve çözüm getirecek projenin sonlarına geldiğini halkımızla bir kez daha paylaştık. Büyükşehir olan ilimizin, kalkınması, gelişmesi, marka şehir olması ve sorunlarının çözülmesi için AK Parti hükümetimizce yıllardır yoğun bir yatırım ve hizmet seferberliği çabası içinde olduğumuzu da yine  bir kez daha halkımızla paylaştık. Yine her ilçemize milletvekillerimiz ile birlikte giderek, ramazan etkinliklerine katılmanın yanı sıra ilçe sakinlerinin sorun ve taleplerini dinledik. Her İlçe teşkilatımız geniş katılımlı bir iftar programı düzenledi. İl teşkilatı olarak ta tüm teşkilatlarımıza yönelik bir iftar buluşması gerçekleştirdik. Ayrıca Sosyal vazifemiz olan bir diğer çalışmamız da gıda paketleri konusunda oldu. Bu konuda teşkilat olarak 10 bin aileye gıda paketi ulaştırdık. Bunun dışında kadın kolları ve gençlik kollarımız da çok yoğun çalışmalar sergileyerek çeşitli etkinlik ve programlar düzenlediler. Aynı şekilde merkez ilçe teşkilatımız da bütün çalışmalara destek vererek, son derece yoğun emek sarf ettiler.” Dedi.

 

“YENİ TEŞKİLATLAR KURMA SÜRECİNDEYİZ”

 

Van’ın büyükşehir olması nedeniyle yeni kurulacak iki ilçe içinde teşkilat çalışmalarını sürdüren Aras, “Büyükşehir olmamızdan dolayı Tuşba ve İpekyolu ilçe teşkilat başkanlıklarımızı da oluşturma sürecindeyiz. Bu manada her iki yeni ilçemize başkan adayları başvuruları Şanlıurfa Milletvekili ve Bölge Koordinatörümüz Sn Yahya Akman tarafından alınmıştır. Edremit İlçemizde de nüfus artışından dolayı yeniden yönetim oluşturulacaktır. Ayrıca Gürpınar ve Özalp İlçe başkanlıkları aday başvuruları da alınmış olup bütün bu atama sonuçlarını en kısa zamanda halkımızla paylaşacağız. AK Parti Van İl Başkanlığımız yeni binasına kavuşmuş olduğunu halkımızla paylaşmak istiyorum. Yıkılan devlet hastanesinin yanında kiraladığımız çok katlı binada hazırlıklarımızı tamamladık. Bayramın ikinci günü saat 14:00’de milletvekilleri ve teşkilatımızla açılışını gerçekleştireceğiz. Bu günde tüm halkımızı da yeni binamıza davet ediyorum. Yeni binamız da halkımıza daha iyi fiziki koşullarda misafir etmiş olacağımızı umuyorum. AK Parti Van İl Teşkilatı olarak gecemizi gündüzümüze katıp bu memleketin her sesine kulak vermeye ve her kapısını çalmaya devam edeceğiz. Van’ımızı metropol ve marka şehre dönüştürmeye devam edeceğiz. Teşkilatım adına tüm Vanlı kardeşlerimizin ve İslam Aleminin ramazanda yaptıkları duaların, ibadetlerinin ve hayırların kabul olmasını diler, Ramazan Bayramlarını en içten dileklerimle kutlarım” dedi. 

 

Editör: TE Bilisim