Polis tarafından bir otomobilde yapılan aramada 45 kilo 525 gram eroin ele geçirildi.

Uyuşturucu ile ilgili 2 kişi tutuklanırken, Van Emniyet Müdürlüğü'nün 6 aylık çalışması sonucu bugüne kadar 543 kilo 382 gram eroin ele geçirildiğini bildirdi. Bu miktarla Van'ın, ülkede en fazla eroin ele geçirilen İstanbul'dan sonra 2'nci il olduğu bildirildi.
Van Emniyet Müdürlüğü uyuşturucuyla mücadele konusunda yaptığı çalışmalarla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Van Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi'nin kentte temin edilen uyuşturucu maddelerinin batı illerine sevk edileceği istihbaratı üzerine, operasyon için düğmeye basıldı. Yapılan operasyonda takibe alınan otomobil, 23 Haziran'da durdurularak arama yapıldı. Yapılan aramada otomobilde gizlenmiş paketler halinde 45 kilo 525 gram eroin ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

VAN TÜRKİYE 2'CİSİ

Polisin bu yıl içerisinde ele geçirdiği uyuşturucu ile ilgili de bilgi verildi. 2013'te yapılan çalışmalarda, 543 kilo 382 gram eroin maddesi ele geçirildiği, yapılan yakalamalar kapsamında 100 kişi hakkında uyuşturucu madde imal ve ticareti suçundan işlem yapıldığı kaydedildi. Ele geçen 543 kilo 382 gram eroinle Van'ın, ülkede en fazla eroin ele geçirilen 2'nci il olduğu da bildirildi.

TORBACILARA GÖZ AÇTIRILMADI

Van Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün 'torbacı' ve 'içici' olarak adlandırılan uyuşturucu madde kullanıcılarına yönelik yaptığı çalışmaları hakkında da bilgi verildi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi'nin 2013 yılı Haziran ayı içerisinde eroin, esrar, afyon sakızı, metamfetamin ve hintkeneviri ile birlikte 16 kişi yakalanmış ve adli işlemlerinin yapıldığı belirtildi. Ayrıca, 2013 yılı içerisinde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında ise Van'da uyuşturucu teminini kolaylaştıran ve bu sebeple de gençleri uyuşturucu madde bağımlısı haline getirmeye çalışan sokak satıcılarına yönelik olarak 5 operasyon gerçekleştirildiği de kaydedildi. Yapılan bu çalışmalar kapsamında ise 40 kişinin hakkında uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan işlem yapıldığı ve adliyeye sevk edilen şüphelilerden 15'inin tutuklandığı açıklandı. (Şehrivan)

Editör: TE Bilisim