Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, inceleme ve açılışlarda bulunmak üzere Van'a geldi. Bakan Eker, Mısır'daki darbeye dikkat çekerek, “Türkiye'yi de karıştırmak istediler ama biz bu badireleri atlattık” dedi.

Bitlis’teki incelemelerinin ardından helikopterle Van'a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ilk olarak Van Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Van'a geliş amacının kırsal kalkınma yatırımlarını yerinde görüp incelemelerde bulunmak olduğunu belirten Bakan Eker, sektör temsilcileriyle fikir alışverişinde bulunacağını kaydetti. Valilik ziyareti sonrası Ak Parti il binasında partililerle bir araya gelen Bakan Eker, bakanlığının Van'a yaptığı yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

Van’ın yaşadığı depremler sonrası yeniden inşa edildiğini ifade eden Bakan Eker, Van ve bölgede işsizliğin bitirilmesi için çalıştıklarını söyledi.

“ÇÖZÜMÜ İSTEMEYENLER DE VAR”


Huzur ve barışın olduğu bölgelere yatırımın geldiğini anlatan Bakan Eker, hiçbir siyasetçinin çözmeye cesaret edemediği bir sorunun çözümü için önemli adımlar atıldığını belirterek şöyle dedi:


“Başbakanımız sorunun çözümü için büyük ve önemli bir projeyi yürütüyor. Türkiye'deki 75 milyon vatandaş buna destek veriyor. Bu büyük bir sıkıntıydı. Ama en büyük sıkıntıyı bu bölgedeki vatandaş yaşadı. Bir yerde huzur, barış yoksa oraya yatırım da, imar da gelmiyor. Yapılan yatırımlar da amacına ulaşmıyor. Ama biz bu sorunu çözersek diğer sorunlar da çözülecektir. Bakın 6-7 aydır kan akmıyor. İnsanlarımız 30 yıldır özlemle beklenen huzurun tadına bakma imkanını buldu. Bundan dolayı bu bölgenin halkı bu çözümün yanında durmalı ve desteklemelidir. Ama bu çözümü istemeyenler de var. Onlar istemiyor diye yolumuzdan dönmeyiz. Çok büyük demokratik adımlar attık. Ama bu süreç yeni değil. Ak Parti kurulduğundan beri demokratik adımlar atmıştır. Şimdi vatandaşlarımızın daha hür olacağı bir demokratik sivil sisteme sahibiz.”

“KATLİAMA KATLİAM DİYEMEDİLER”


Dünyanın birçok bölgesinde katliamlar olduğunu ve Mısır'da darbe yapıldığına dikkat çeken Bakan Eker, “Seçimle gelen bir insan darbe ile uzaklaştırılıyor. Bazıları darbecilere darbeci diyemiyor. Mısır'da insanlar meydanda oturuyorlar. Taş, molotof atmıyor, yakıp yıkmıyorlar. Ama hain eller bu insanların üzerine ateş açıyor. Bu katliama bile katliam diyemiyorlar. Bu olaylardan ibret almalıyız. Biz Ak Parti olarak zalimin karşısında duruyoruz, bundan sonra da duracağız. Türkiye'yi de karıştırmak istediler. Ama biz bu badireleri atlattık.” dedi.


Orhan AŞAN/Şehrivan

Editör: TE Bilisim