ŞEHRİVAN HABER: ÖMER FARUK TOKTAŞ/MENDUH ÇALIŞKAN- 31 Mart seçimlerinin hemen ardından yaptıkları seçim değerlendirmesi sonrası suskunluğunu koruyan AK Parti il teşkilatı sessizliğini bozdu. İlçe meclis toplantılarındaki gereginlikler, büyükşehir ve diğer belediyelerin borç açıklamaları ve diğer gelişmeler sonrası daraltılmış danışma meclisi toplantısında konuşan AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu çarpıcı değerlendirmeler yaptı. HDP’lilerin YSK kararları üzerine kendilerini suçlamalarını manipülasyon olarak değerlendiren Türkmenoğlu, Büyükşehir ve diğer belediyelerde farklı algı oluşturma çabası olduğuna değinerek, “Bunların sorun üretme lüksü yoktur, çözüm üretecekler.” Dedi. Büyükşehir’in açıkladığı borç için, “Açıklanan borçların hiçbirisi de kamu borçları değil kendi borçlarıdır.” diyen Türkmenoğlu, “Van Halkı’nın kimse gözüne perde çekmeye kalkmasın.” Dedi.

2019 yerel seçimlerinin bitmesinin ardından yankıları devam eden birçok konuda sessiz kalmayı tercih eden Van AK Parti İl Başkanlığı suskunluğunu bozdu. Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan borç açıklamaları, belediyelerdeki meclis toplantılarında yaşananlar ve diğer süreç sonrası gözlerin kendilerine çevrildiği AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu parti binasında düzenlenen Daraltılmış İl Meclis Kurulu Toplantısı’nda konuştu. AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ayrıca İl Başkanlığı olarak belirledikleri yeni yol haritası hakkında konuşarak değişimin sinyallerini yaktı. AK Parti’nin daraltılmış il danışma meclisi Milletvekilleri, İl Başkanı, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Disiplin Kurulu Başkanı, İl Hakem Kurulu Başkanı, İlçe Başkanları, İl Kadın ve İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkanı ve İlçe Belediye Meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

“GEÇEN SEÇİME GÖRE DAHA BAŞARILIYIZ”

Toplantıda konuşan Ak Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, flaş açıklamalarda bulundu. Partiler içerisinde teşkilat mensupları ile düzenlenen toplantıların önemine dikkat çeken Türkmenoğlu, ardından da seçim değerlendirmesini yaptı. Geçen seçimlere oranla elde ettikleri başarıda ilerleme kaydettiklerini belirten Türkmenoğlu “Yerel seçimler geride kaldı bununla ilgili gerekli açıklamaları yaptık, bununla ilgili gereken çalışmaları, basın açıklamalarımızı ilçe düzeyinde, belediye başkanları düzeyinde bunlarla yeteri kadar basınla ilgili bilgilerimizi paylaşmaya çalıştık sanıyorum. Nihayetinde 2019 yerel seçimlerimiz 10 yıl evvel 2009 yerel seçimleriyle kıyaslandığında 2009 da biz 5 tane belediye kazandık.”

AK PARTİ’NİN VAN’DA 7 BELEDİYESİ, 108 MECLİS ÜYESİ OLDU

“AK Parti belediyesi 2014 yılında 2 tane AK Parti belediyesi kazandık, 2019 yılında 4 belediyemizi kazandık kanun hükmünde kararname ile bir şekilde ihraç edilen kişiler oraya atandığı için YSK kararı ile 3 belediyeyi de AK belediyecilikle buluşturduk. Toplamda 7 belediye ile daha önce 79 meclis üyemiz vardı, şimdi 108 meclis üyemiz var 20 tane büyükşehir belediye meclis üyemiz var artı 7 tabi üyemizle beraber 27 tanede büyükşehir meclisinde meclis üyemiz var.” ifadelerini kullandı.

“BUNDAN SONRAKİ İŞİMİZ HALKI KUCAKLAMAK”

Doğu da elde ettikleri oy oranları için teşkilat mensuplarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileten Türkmenoğlu “Özellikle geçen hafta yapılan Kızılcahamam’da partimizin genel başkanımızın riyasetindeki toplantıda gerek ilçelerimize gerek şahsımıza teşkilat başkanımızın teşekkürleri ve tebrikleri var. Onun dışında en önemli selamı da özellikle her gittiğimiz il ve ilçedeki, bütün teşkilat mensuplarıma özellikle de bizim Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki bütün teşkilatlarımız olmak kaydı ile Türkiye’nin bütün teşkilatlarına saygı değer Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da sizlere hassaten selamları var onu da iletmiş olayım. Bundan sonraki işimiz hizmet bundan sonraki işimiz halkımızla kucaklaşmak ve halkımıza hizmet etmektir. AK Belediyecilik 2004 ve 2009 yıllında bize geçti. Biz 5 yıl AK Belediyecilik ile bu şehri yönettik. Şöyle bir geçmişe baktığımızda arkadaşlar bu şehrin yeraltı tesislerinin %90’nını 2004 ve 2009 yılında AK Belediyecilik yapmıştır. Tam 256 kilometre kolektör hattı döşenmiştir. Eğer bugün şehrimizde yağmurdan-kardan dolayı herhangi bir su taşması veya logar tıkanması oluşmuyorsa AK Belediyeciliğin yapmış olduğu altyapı sayesindedir.” Diye ekledi.

“BU KAYNAKLAR NEREYE HARCANDI?”

Van Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı borç açıklamalarına ilişkin konuşan Türkmenoğlu yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı: “Değerli arkadaşlar nihayetinde 2019 yılı seçimlerine girdiğimizde halkın seçimine bizim her zaman saygımız oldu. Ama yöneticilere itirazımız olabilir bazen. Bakın 2009-2016 yılına kadar bu şehir de gözle görülür elle tutulur hiçbir icraat görmedim. 2019 yılında sokaklarda caddelerde her tarafta ellerinde broşür ve kâğıtlarla bizi ve AK Belediyeciliği borçlar yumağı ile her tarafta ifşa etmeye çalışanlar 2009 yılında altı üstü 74 milyon borç ile belediyeyi devraldılar. Bu borcun yüzde 80’i de kamu borcuydu. 2009-2016 ortada yatırım olmamasına rağmen kayyımlar belediyeyi devraldıklarında 900 Milyonun üzerinde bir borç bıraktılar. 7 yılda bu kadar borç nasıl oldu ve bu kaynaklar nereye harcandı? Bunların hepsi bir kenara, 2016 yılında kayyımlar geldiği andan itibaren kayyumlar gerçekten şehri yaşanabilir bir kent havasına sokmaya çalıştılar. Adeta o dönemden bu döneme bir devrim yaratıldı.”

TÜRKMENOĞLU: GEÇMİŞE DÖNÜP BAKTIĞINIZDA ŞEHİRDE NELER YAŞADIĞIMIZI HEPİNİZ HATIRLARSINIZ!

Van Gölü’ne dökülen atıklar ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkmenoğlu kayyımların bu anlamda Van’a büyük bir proje kazandırdıklarını belirterek “Geçmişe dönüp baktığınızda bu şehirde neler yaşadığımızı hepiniz hatırlarsınız. Cumhuriyet Caddesi’nde arife günü neler oldu hepimiz hatırlıyoruz. Yine bu cadde üzerindeki esnaflarımızın tehdit edilmelerinden tutun her şeye kadar biz bu şehirde çok kötü dönemler yaşadık. 2016-2019 yılı kayyım döneminde de 712 Milyon Lira hizmet gerçekleştirdi arkadaşlar. Kayyum Belediyesi’nin yapmış olduğu en önemli projelerden birisi de; biliyorsunuz ki 2009-2016 yılında kolektör hatlarından giden evsel atıklar, tıbbi atıkların hepsi deşarj edilmeden Van Gölü’ne aktarılıyordu. Van Gölü adeta kirlilik deposu olmuştu. 2009-2016 yılları arasında bu konuya ilişkin hiçbir çalışma yapılmamıştır. Kayyım Belediyesi’nin yapmış olduğu en önemli çalışma ki bu en önemli projedir diyebiliriz. Yaklaşık 150 Milyon değerinde bir arıtma tesisini ihaleye çıkarmıştır sanırım bunu da ilgili belediye başkanlığımız yakinen takip edecektir.” Gibi ifadeler kullandı.

“KENDİ DÖNEMLERİNİN BORÇLARIDIR”

Büyükşehir Belediyesi’nin kamuoyuna yaptığı duyurularda bulunan borçların kendilerine ait borçlar olduklarını belirten Türkmenoğlu “Bir şehir düşünün belediye başkanlığını kazanıyorsunuz, başkanlığınız hayırlı olsun. Seçen seçmenine, kendisine saygı duyuyoruz. Ama çözümde görev almayanlar sorunun bir parçasıdır. Çözümün ortasında oturan şu anda Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı’dır. Bunların sorun üretme lüksü yoktur, çözüm üretecekler. Süslü laflarla, süslü sloganlarla; adeta kamuoyuna farklı algılar oluşturmak için buranın borcu bu kadar, bunun borcu bu kadar gibisinden manipülasyonlar yapmanın bir mantığı yoktur. Bunlar hiçbir şekilde yatırımlara engel değildir. Bu borç onlar da çok iyi biliyor ki kendi dönemlerinin borçlarıdır.”

KİMSE VAN HALKININ GÖZÜNE PERDE ÇEKMEYE KALKMASIN!

“Açıklanan borçların hiçbirisi de kamu borçları değil kendi borçlarıdır. Elektrik parasını ödememişler, kendi çalışanının SSK borcunu ödememişler, vergi borcunu ödememişler. Borçlar her dönemde var olmuştur, borçsuz belediye hemen hemen yok gibidir. Onun için bu saatten sonra bizim ve Van Halkı’nın kimse gözüne perde çekmeye kalkmasın. Bundan sonra icraat zamanıdır. 27 Tane belediye meclis üyemiz ile yatırımları sıkı bir şekilde takip edeceğiz. Şehrimize gelen kaynağı, şehrimizde oluşacak yatırımların birebir takipçisi olacağız. Yapılan güzel yatırımların yanında, yapılabilecek zararlı hizmetlerinde karşısında olacağız.” Şeklinde konuştu.

HDP’NİN KHK’LI ADAYLARI ÜZERİNDEN YAPILAN SUÇLAMALAR MANİPULASYONDUR!

KHK’lar neticesinde belediye başkanlıklarını AK Parti adaylarına devreden HDP adaylarına sert göndermeler yapan Türkmenoğlu sözlerini şu şekilde noktaladı: “Kamuoyunda bazen üzüldüğümüz olaylar gerçekleşiyor, yani dediğim gibi herkes kendi işine baksın. Burada kanun hükmünde kararnamelerle ilgili 31 Mart seçimlerinde özellikle HDP kesimi bu kararnamelerle ihraç edilen kişilerin aday gösterilip gösterilmemesi yönünde tartışmalarına girdiği bir gerçektir. Ancak, YSK kararının ardından Edremit, Tuşba, Çaldıran ilçelerinde daha önce söz konusu kararnamelerle ihraç edilmeleri sebebi ile mazbataları kendilerine teslim edilmeyen HDP adayları üzerinden adaylarımıza yönelik suçlamalar tamamen manipülasyonlardan ibarettir. Önce KHK ile ihraç edilmesine rağmen o kişileri aday gösteren arkadaşlarımız kendilerini sorgulasınlar. İçlerinde yok muydu daha önemli kişilikler onları aday gösterseydiniz. Bile bile bu şekilde yaptığınızın adı manipülasyondan başka bir şey değildir. YSK’nın vermiş olduğu karar bu ülkede geçerli olan karardır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti anayasal bir hukuk devletidir. Hukukun üstünlüğüne kimse leke getiremez. Biz hukuk çerçevesi içerisinde verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmek için bu memleketin tüm görevlerine talibiz. Burada bir suçlu varsa kendileridir, başkalarını hedef göstermelerinin bir âlemi yoktur.”

“HALKLA BERABER YÖNET ANLAYIŞI HÂKİM OLACAK”

Yollarına sosyal belediyecilik anlayışı ile devam edeceklerini belirten Türkmenoğlu AK Parti Belediyeleri olarak yapacakları çalışmalara da değinerek şu şekilde konuştu: “Bugün elhamdülillah 7 tane belediyemiz AK Belediyecilik ile buluştu. AK Belediyecilik ile büyükşehir belediye başkanlığımız arasında hiçbir sorun olsun istemeyiz. Bizim yapacağımız yatırımların, hizmetlerin önünü açmak için vardır büyükşehir belediyesi. Bunların da takibini yapıyor olacağız. Büyükşehir belediye başkanlığı ve ilçe belediye başkanlıkları kendi alanlarında hizmet sektörünü gerçekleştirirken bizim hedeflerimiz ve hayallerimiz vardı. Gönül belediyeciliğini tesis edecektik. Bu 7 belediyemiz inşallah sahada vermiş olduğu taahhütlerini ve projelerini gerçekleştirmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı.”
 

BELEDİLEYERİMİZ ERDOĞAN’IN 11 MADDELİK MANİFESTOSUNA UYACAK

“İlçelerimizde millet bahçelerini, sanat ve kültür evlerini yoğunlaştıracağız ve ilçelerimizde fakir-fukaranın sosyal hayatına destek olmak adına marketler açacağız. Çocuklarımızın için özel sokaklar yapacağız. Bunlar bizim gönül belediyeciliğimiz adına yapacağımız projelerdir. Öte yandan Genel Başkanımızın bütün belediye başkanlarımıza yönelik olarak hazırlamış olduğu bir manifesto vardı, 11 maddelik. Bu 11 madde içerisinden halkla beraber yönet anlayışı ile bütün mahallelerimizde meclisler oluşturacağız. Bunu halkla beraber yapıp yöneteceğiz. Tasarruf ve şeffaflığa önem vereceğiz. Dünü dünde bırakıp yarına bakacağız. Değer üreten kentler oluşturacağız. Şehrimizin özellikle kırsalında bulunan kentsel dönüşümler için ilçe başkanlarımız alt yapı çalışmalarını şimdiden başlatmışlardır. Amacımız halkımıza hizmetin en iyisini ulaştırmak ve ayaklarına götürmek.”

“YENİ BİR EYLEM HAZIRLIĞINDA OLACAĞIZ”

Kuracakları siyaset akademisi ile Van’da gençleri siyaset alanında yetiştireceklerini belirten Türkmenoğlu “Elbette ki devlet adamının görevi gelecek nesle hizmet etmek ve gelecek nesli düşünmek olacaktır. Bizim her bir belediye başkanımız devlet adamlığı anlayışı ile çalışıyor. Onlar gelecek nesli düşünecek ve onlar için projeler ihya edecektir. AK Parti siyasetçisi de yani biz gelecek seçimi düşüneceğiz. Biz de sizlerle, teşkilatlarımızla beraber karar organlarımızla güzel hizmetlere vesile olacağız. Yüzümüzü ‘ak’ edip başımız dik gezeceğiz. Teşkilatımızın hedefi de 2023 olacak. Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve 2023’e yönelik teşkilatımız çalışmalarını hızlandıracak.”

AK PARTİ TEŞKİLATI HAREKETE GEÇECEK

En kısa sürede bu teşkilatımızla planlama aşmasında olan çalışma kampı ile bir eylem hazırlığında olacağız. 2023 eylem planımız bunu il başkanlığımızla düzenleyeceğiz Allah’ın izniyle. Hemen akabinde bu şehre bir şekilde siyaset yapmış ağabeylerimizin yanına siyaset akademisi açıp yeni siyasetçiler yetiştireceğiz. Özellikle gençlerimiz ile yürüteceğiz. Van’ın en önemli olgularından biri burada gençlik faktörüdür. Bu kentin yaş ortalamasının 21 olduğunu hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor. Bu yüzden gençlere ve gençlik kollarımıza büyük iş düşüyor.” Diye ekledi.

“ARACI BİR KURUM OLMAYACAĞIZ”

AK Parti teşkilatı olarak aracı bir kurum olmayacaklarını belirten Türkmenoğlu “Tüm mahalle başkanlarımızı, mahalle yönetimlerimizi ilçe başkanlarımızın riyasetinde yeniden revize edip, yeniden hareketlendireceğiz. Mahalle başkanlarımızı belirleyip yönetimlerine de takviyeler yaparak saha çalışmalarını daha da hızlandıracağız. Gençlik ve Kadın kollarımız vasıtası ile onlarda bu seçim sürecinde çok büyük bir emek sarf ettiler. Hanım kardeşlerimize ve gençliğimize müteşekkiriz. Onlarla da inşallah üye kayıtlarına başlayacağız. Van’da üye sayımızı arttıracağız. 3 tane kıymetli milletvekilimiz var, 13 tane de geçmiş dönemden bugüne kadar hizmet etmiş ve milletvekilliği yapmış abimiz var, onlarla da bu şehre yapılacak olan yatırımları yakından takip edeceğiz.

“TEŞKİLATIMIZ ARTIK ARACI KURUM OLMAYACAK!”

3 milletvekilimiz parlamentoda bizi temsil ediyor onlarla birlikte ve Ankara’daki diğer güçlü milletvekillerimizle Van’ın yatırımlarının takipçisi olacağız. Bunların neticesinde inşallah Van’da gerekli hizmeti ve arzuladığımız teşkilat yapısını oluşturacağız. Teşkilatımız bundan sonra aracı bir kurum olmayacak. Geçenlerde aldığım bir telefonda bir arkadaşımız ben kaza yaptım 112’yi arayıp bana ambulans yollamalarını ister misin dedi. 112’yi sen ara dedim, onun aramasını istedim. AK Parti aracı, rantçı, bir kurum değil, teşkilat adamlarının olduğu bir kurumdur.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim