Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkan Cevdet Özgökçe, 7. Van Turizm ve Seyahat Fuarı’na herkesin destek vermesi gerektiğini belirtti. 


Bir ilin kalkınmasında fuarların çok önemli rol oynadığını belirten TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkan Cevdet Özgökçe, bu kapsamda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğinin altını çizdi. TÜRSAB olarak bu yıl yedincisi düzenlenecek olan Van Turizm ve Seyahat Fuarı’na yaklaşık 30 firmayla katılım sağlayacaklarını ifade eden Özgökçe, “Ülkemiz ve ilimiz üzerindeki olumsuz havanın dağıtılması açısından, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz gerektiğini üyelerimizle paylaştık. Turizm fuarını öncelikle seyahat acentelerimizin ve otellerimizin desteklemesi gerekliliği üzerinde durduk. Öncelikle bölgemizdeki olumsuz havanın silinmesi için basın yoluyla sahip olduğumuz güzelliklerin ve değerlerin ön plana çıkarılması gerekmektedir. İl olarak bu fuara bütün vatandaşlarımızın yoğun bir şekilde katılımını bekliyoruz. Fuarımızı sadece Van’a değil bütün bölgeye en iyi şekilde tanıtabilirsek, ziyaretçi sayımızın önceki yıllara göre artmasını da sağlarız. TÜRSAB ve acenteler olarak elimizden gelen desteği sunacağımızı belirtiyor, halkımızın da desteğiyle bölgemize ve ilimize yakışan bir turizm fuarı gerçekleştirerek güzel günlere bir adım atmış olacağımızı umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.


Çaldıran-Doğubayazıt karayolunun kapalı olmasının bölge turizmine zarar verdiğini de sözlerine ekleyen Özgökçe, “Yolun kapalı olması hasebiyle bölgemizi ziyaret etmek isteyen konuklarımız uzun ve meşakkatli bir yolculuk yapmak zorunda kalıyorlar. Ağrı üzerinden Van’a gelmeleri hem yorucu ve uzun bir yolculuk hem de daha çok masraf yapmalarına neden olmaktadır. Bu konuda devlet yetkililerimizden yolun bir an önce açılması için gerekli hassasiyeti göstermelerini rica ediyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim