Tuşba Belediyesi tarafından Alaköy Mahallesi’nde yapılan ve bir köy için bugün hayal bile edilemeyen devrim niteliğinde olan hizmetler düzenlenen törenlerle bir bir hizmete açılıyor. 


Açılışa Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Burhan Kayatürk, AK Parti Van Milletvekili Adayı Ebubekir Kaçmaz, AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, Tuşba Belediyesi meclis üyeleri ile başkan yardımcısı Necati Yertürk, Fen İşleri Müdürü, Park ve Bahçeler Müdürü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ve Muhtarlıklar Müdürü ile Alaköy Mahalle Muhtarı ve komşu mahalle muhtarları ile mahalle sakinleri katıldı. 19 ay gibi kısa bir süre önce kurulan Tuşba Belediyesi, Alaköy Mahallesi’nde yaptığı ve adeta doğuda bir ilk ve örnek bir uygulama olan kilit parke taşı uygulaması, çocuk parkı ve oyun grupları, ağaçlandırma çalışması, yeşil alan uygulaması ile cami ve okul sahalarının düzenlenmesi çalışmalarının açılışını toplu halde görkemli bir şekilde gerçekleştirildi. Törende bir konuşma yapan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, bunca yıldır bölgede gecikmiş hizmetler olduğunu ve bunun için verdikleri sözleri bir bir yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Başkan Özgökçe, “Muhabbet şehri Tuşba’yı öyle bir hale getireceğiz ki, Allah nasip ederse, bölgede herkes ‘Biz Tuşba ilçesinde yaşamalıyız’, ‘biz Tuşbalı olmalıyız, Tuşba’nın ayrıcalıklarından yararlanmalıyız’ diyecektir” dedi.
Görevde bulundukları 19 aylık süreçte başta toplumun geleceği olan çocuklar olmak üzere bayanlar ve engellilere yönelik yaşam merkezlerinin yerlerinin belirlendiğini ve en kısa sürede bunları da bir bir yapacaklarının altını çizen Başkan Özgökçe, “Allah nasip ederse başta Alaköyü Mahallemiz olmak üzere 67 mahallemizi öyle bir hale getireceğiz ki, bunların İstanbul’daki, Konya’daki, Kayseri’deki ve Ankara’daki mahallelerden farkı olmayacak. Allah’ın izniyle buralara gelenler, buraları görecekler. Biz bu amaçla yola çıktık. Biz daha işin başlangıcındayız. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” ifadelerini kullandı.


2011 yılında yaşanan depremlerin ardından tamamen bir harabe ve hayalet köy haline gelen Alaköy Mahallesi’nde saraylar gibi evlerin yapılarak hak sahiplerine teslim edildiğini kaydeden Başkan Özgökçe, “Tüm mahallemizin sokaklarını, okulların bahçeleri, cami ve taziye bahçesi olmak üzere köyün diğer yerlerinde kilit parke çalışmalarını yaptık. Allah’ın izniyle AK Parti hükümeti ile birlikte güçlü bir çalışma yapmış olacağız. Allah’ın izniyle daha güzel hizmetlerimizi tüm 67 mahallemizde suretle hayata geçireceğiz ve bu güzel memleketi yaşanır, huzurlu bir memleket haline getireceğiz. İlçe belediyelerinin görev ve yetkilerinde olan tüm hizmetleri zamanında tüm Tuşbalılara ulaştırma gayretindeyiz, tüm mahallelerimizin yollarının reklajları tamamlandı, stabilize çalışmaları bitti ve hamdolsun başta sahil mahallelerimiz olmak üzere kilit parke uygulamalarımızı tıpkı Alaköy örneğinde olduğu gibi bir bir halkımızın hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.


AK Parti Van Milletvekili Adayı Ebubekir Kaçmaz ise, tüm Alaköylü ve Vanlılara daha iyi yaşam şartları oluşturmak için aday olduklarını belirterek, bu dönem Türkiye üzerinde oynanan büyük oyunlara karşı herkesin uyanık olması gerektiğini ve ona göre çalışması gerektiğini ve bu seçimin kader seçimi olduğunu vurguladı. Kaçmaz, “Belediye Başkanımızın çalışmalarını yakinen takip ediyoruz. Gerçekten örnek ve bugüne kadar memleketimizin muhtaç olduğu adımlardır. Rabbim başkanımız ve ekibinden razı olsun. Kendisinden çok emin olduğumuzu ve milletvekilleri olarak önümüzdeki dönemde destek verdiğimizde inanıyorum ki Başkan Özgökçe çok daha mükemmel hizmetler üretecektir” dedi


AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk de, katılımcıların Muharrem ayını tebrik ederek, “Bugünler aynı zamanda Van depreminin 4. yıldönümü. Bildiğiniz gibi büyük bir deprem yaşadık. Depremin hemen ardından Başbakan ve Başbakan Yardımcımız ile beraber deprem bölgesindeydik ve çok kısa bir sürede 75 bin çadır ve 35 bin konteyner bölgeye gönderildi. Bunlardan hemen sonra Allah'a hamdolsun 30 bin konutun yapımı tamamlandı. Bu dönemde Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız bir yıl içerisinde 4 defa Van'ı ziyaret etti. Başbakanımız Dışişleri Bakanı iken gene buradaydı ve ikinci depremi burada beraber yaşadık. Bir yıl içerisinde 252 gün bir veya birden daha çok bakanımız buradaydı ve buraya ardına kadar hizmet geldi. Burada bu konuda destekte bulunan Başbakanımızdan şimdiki Cumhurbaşkanımızdan anında talimatları alıp Van'a ulaştıran bir insan vardı. Sayın Prof. Dr. Beşir Atalay. Kendisi bir Van sevdalısı, gece gündüz Van için neler yapabiliriz düşüncesinde ve çabası içerisindedir. İnşallah 27 Ekim’de Başbakan Yardımcımız Ali Babacan’ın katılımıyla burada Van için neler yapılacağına dair çok önemli bir seçim bildirgesi hazırlıyoruz. Bakın AK Parti’nin burada vaat ettikleri de yapılmayacak imkansız şeyler değil. AK Parti söz verdimi o sözü yerine getirir. Tabi bizim bunları yapabilmemiz için buradan güçlü bir şekilde gitmemiz lazım. Bu dönem 1 Kasım’da eğer güçlü gitmezsek Van'a çok fazla bir şey yapma şansımız maalesef olmayacak. Dolayısıyla bizim burada birbirinden değerli 8 adayı da Ankara’ya Van'ımızı en iyi şekilde geliştirmek ve kalkındırmak için güçlü bir şekilde göndermemiz gerekmektedir” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim