Tuşba Belediyesi Şehr-i Tuşba'da Şehr-i Ramazan iftar sofrası ile birlikte yeni bir çalışmaya başladı.   “Her Mahallede Bir İftar” adıyla başlattığı etkinliklerin ilkini Ramazanın 16. Gününde İstasyon Mahallesi, İskele Mahallesi ve Kalecik Mahallesi’nde gerçekleşti.

 

Mahallelilerin yoğun ilgisiyle karşılaşılan iftara Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Belediye Meclis üyeleri ve Birim Müdürleri vatandaşlarla iftar açtı.  Ramazan Ayı’nın kardeşliği ve paylaşmayı arttıran ikliminden yararlanmak ve bu sayede vatandaşları bir araya getirmek amacıyla “Tuşba'da Mahalle İftarları” sloganıyla başlatılan Ramazan etkinliklerinin ilki bu şekilde İstasyon, İskele ve Kalecik Mahallesi’nde gerçekleşti.

İftar alanına gelen Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve meclis üyeleri misafirleri ile tek tek ilgilenirken mahallenin çocukları Başkan’a yoğun ilgi gösterdiler. 21 Haziran Salı akşamı yapılan iftar öncesi kısa bir konuşma yapan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe mahallelinin Ramazanını tebrik ederek; “Bu yılki Ramazan etkinliklerinde otogar kavşağındaki Şehr-i Tuşba'da Şehr-i Ramazan İftar Soframızın yanı sıra her akşam bir Mahallemizde olmayı, vatandaşlarla kendi mahallelerinde buluşmayı, hasbihal etmeyi, onların sorunlarını dinlemeyi amaçladık. Bu amaçla ‘Her Mahallede Bir İftar’ sloganıyla bir dizi etkinliği başlatmış bulunduk. İnşallah bu etkinlikler Ramazan ayında muhabbetin, sevginin, kardeşliğin, birliğin beraberliğin ve paylaşmanın artmasına da vesile olur. Tuşba Belediyesi, Kuran ayı olan ve 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerifte insanlar arasındaki birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirerek, aralarındaki muhabbetin artması için vatandaşlarımızı kendi sokak ve mahallelileriyle birlikte aynı iftar sofralarında buluşturuyoruz” dedi.

 

Kalecik Toki Semt Pazarı alanında, İskele’de Yeni Tuşba Sahil Bandı Proje alanındaki DMO park alanında hazırlanan iftar sofrasına büyük ilgi gösteren Tuşbalılar oruçlarını komşularıyla açmanın sevincini yaşattıklarından dolayı Başkan Özgökçe’ye ilkleri Van’da gerçekleştirdiklerinden dolayı çok teşekkür ederiz. Yoğun tempo içinde komşularıyla aynı sofrada buluşan mahalleliler, eski Ramazanlar Tuşba’da hayat buldu. Bu kapsamda Tuşba Belediyesi mahalle iftarına katılan mahalle sakinleri komşularıyla birlikte aynı sofrada oruç açmanın mutluluğunu yaşadılar. Oruçlarını açmalarının ardından çocukların hoşça vakit geçirmeleri için palyaço gösterisi yapıldı. Aynı zamanda hem ailelerin hem de çocuklarının eğlenmelerini sağlamak için tiyatro gösterisinin de yapıldığı etkinlikte misafirler hoşça vakit geçirdiler. Farklı mahallelerde günde yaklaşık olarak 4.000 kişinin katıldığı Tuşba Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu 'Mahalle İftarları' en az üç mahallede gerçekleştirileceği bilgisi verilirken vatandaşların bu durumdan çok memnun oldukları ifade edildi. 

Editör: TE Bilisim