Tuşba Belediyesi sınırları içinde bulunan Mavi Bayrak sahilinde halk plajı çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde kamuoyunda gündemi meşgul eden “mavi bayraklı sahiller çöp içinde” haberlerinin ardından Tuşba Belediyesi sahilde halk plajı çalışmalarının devam ettiği açıklaması yaptı.

 

Belediye tarafından yapılan açıklamada, “Yaklaşık 120 metre uzunluğunda ve 4 metre yüksekliğinde inşa edilen 2 adet istinat duvarının inşaatında sona yaklaşıldı. Arıtma tesisi, 190 metrekarelik idari bina, mescit, can kurtaran odası, duşa kabin, büfe, tuvaletler, otopark ve peyzaj çalışmalarının da temelinin atıldığı plaj, yaklaşık 30 gün içerisinde belediyeye teslim edilecek ve hemen akabinde halkın hizmetine sunulacak. Bugüne kadar uzamasının sebebi yer tahsisi ve bölgede içme suyu arayışları oldu. Mollakasım ve Ayanis başta olmak üzere Çitören, Çarpanak, Mollakasım, Ağartı, Özyurt, Dağönü, Yeşilsu, Halkalı, Döşeme, Yaylıyaka, Çolpan, Çakırbey ve Sağlamtaş Mahalleleri başta olmak üzere aziz halkımız ile turistlerin rahat yüzebilecekleri halk plajlarına ihtiyaç vardır. Mollakasım ve Ayanis ta örnek Mavi Bayraklı plaj alanı inşaat çalışmaları hızla devam etmektedir.” Denildi.

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ise plajın halka hayırlı olmasını diledi. Özgökçe şu ifadelere yer verdi: “Mavi Bayraklı Halk Plajı ödüle hak kazanmak çok kolay olmamaktadır. Tuşba Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce inşaatı yürütülen mavi bayraklı halk plajımız şimdiden vatandaşların sabırsızlıkla beklediği projelerimizin başında geliyor. Allah’ın izni ile plajımızı çok kısa bir süre içerisinde halkımızın hizmetine sunacağız.”

 

Van’ın bugüne kadar sırtını denize döndüğünü söyleyen Özgökçe, “Van’ın yükselen değeri olan Tuşba Belediyesi ile Van ve bölge halkı yüzünü Van Denizine döndü. 600 yaşındaki, 1648 metre rakımlı ve 400 km’lik sahile sahip Van Denizi kıyısında rahat yüzülebilecek ilk ve tek halk plajımız şimdiden vatandaşların sabırsızlıkla beklediği yerlerin başında geliyor. Vanlılar ve turistler gittikleri ısısız koylarda yüzebilecekleri bir uygun yer bulunmadığı gibi her şeyden mahrum kalıyordu. Şimdi Tuşba Belediyemizin yaptığı bu mavi bayraklı plajlarla tüm sıkıntılarımız bitiyor.” İfade etti.

 

Plajla ilgili de konuşan Özgökçe son olarak şunları söyledi: “Öncelikli çalışmalarımız içerisinde değerlendirdiğimiz plajımıza arıtma tesisi kazandırıyoruz. Plajımız çevre dostu bir plaj olacaktır. Gerek modern tesisleriyle, gerek tuvaletleri gerek idari binası, can kurtaranı, kafeteryası, büfesi ve engelli kardeşlerimizin ve herkes için yapılan araç gereçleri ile Türkiye’nin hatırı sayılır plajları arasında olacaktır. Şu an merdiven ve istinat duvarlarımızın çalışmalarında sona gelindi. Arıtma sistemimizin kurulumu yapılmaktadır. Arıtma sistemimizin dengeleme havuzu ve platformu bitti. Arıtma cihazlarımız istendi bir hafta içinde geliyor. İnşallah şimdi kıyı şeridi düzenlemeleri, duşlar, giyinme kabinleri ve idari bina ve otopark alanı yapımına başlıyoruz. Su deposu ve su çekilme işleri yapılacaktır. Peyzaj çalışmaları ile tamamlanacak plaj alanın aydınlatma ve sulama sistemleri kurulacaktır.” 

Editör: TE Bilisim