Tuşba Belediyesi Akköprü Mahallesi'nde yıllardır yağmur sularının ev ve bahçelerine girmesi sonucu zarar gören vatandaşların sorununa el attı. Tuşba Belediyesi, Akköprü Mahallesi Taş Kapı civarından geçen ve Özalp yoluna bağlanan ara yolda Taşdibi olarak bilinen mevkide biriken yağmur suları nedeniyle sıkıntı yaşayan vatandaşların sorununa el atarak çözdü.

VATANDAŞ MAĞDURİYETİN GİDERİLMESİNİ İSTİYOR

Geçtiğimiz hafta sonu etkili olan yağışın ardından yağmur sularının ev ve bahçelerine dolduğu gerekçesiyle vatandaşların kamyon ile yolu kapatmasının gazetelere yansıması üzerine Tuşba Belediyesi soruna el attı. Sorunu yerinde inceleyen Tuşba Belediyesi yazılı bir açıklama da yaparak sorunun VASKİ tarafından çözülmesi gerektiğini ancak halen soruna bir çözüm bulunamadığı ifade edildi.

Tuşa Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bilindiği üzere, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Yasası gereğince büyükşehir ilçe sınırları içerisinde bulunan içilebilir temiz suyun sağlanması, kanalizasyon ile atık suların bertaraf edilmesi Van Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü'nün(VASKİ) sorumluluğunda olduğu halde ve mahalleli bunu bildiği halde, sürekli TOKİ'lerdeki içme suyu problemi gibi sorunlarla Tuşba Belediyesine gelmekte ve çözüm aramaktaydılar. Akköprü Mahallesinin yaşanan sıkıntılarının Tuşba ilçe sınırları içerisinde yer almasından dolayı vatandaşlarımız, Tuşba Fen İşlerinin söz konusu probleme el atmasını ısrarla istemişlerdir. Vatandaşlar yıllardır her yağmur yağdığında aynı sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek artık mağduriyetlerinin giderilmesini istediklerini ifade ettiler.” Denildi.

‘MECBUR KALDIK’

Tuşba Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: “Vatandaşlar, hem Büyükşehir Belediyesi’ne hem de VASKİ’ye birkaç kez başvurmalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını ifade ettiler. Yağmur sularının bölgedeki evleri bastığı haberini alır almaz mahalleye giden Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, vatandaşların daha fazla mağdur olmaması için soruna bir an önce müdahale etmek mecburiyetinde kalmıştır. Bunun üzerine hemen bölgeye giden Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri 24 saat içerisinde mahalle sakinlerinin bir daha yağmur yağdığında aynı manzara ile karşılaşmamaları için belirledikleri güzergahta drenaj borusu döşeyerek suyun ber tarafını sağladılar.”


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim