‘Şehr-i Tuşba’da Şehr-i Ramazan’ adı altında İskele, Beyüzümü ve İstasyon mahalleleri ile Kalecik TOKİ’de açtıkları iftar çadırlarıyla her gün binlerce kişiyi aynı sofranın etrafından toplayan Tuşba Kaymakamlığı ile Tuşba Belediye Başkanlığı, kardeşlik iftar halkasına bir yenisini daha ekledi. Tuşba Belediyesi, ‘Kardeşlik Sofrası’ temasıyla sonuncusunu Akköprü Mahallesi Hacı Abdulkadir Camii’nde açtı. Burada verilen iftar yemeğine Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu’nun yanı sıra yüzlerce mahalleli, birlikte aynı sofrada iftar açtı.

İftar çadırlarını Ramazan’ın ruhu ve anlamına uygun olarak kurduklarını ifade eden Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, güzel bir düşüncenin ürünü olan yolda kalan ve yoldan geçenlerin 4 çeşit yemek ile oruç açması sağlamak amacıyla kurulan iftar çadırlarının aynı zamanda insanlar arasında komşuluk ilişkilerini perçinlediğini kaydetti. Akköprü’de açtıkları çadırda, mahalle sakinlerinin aynı sofrada iftar açma, Ramazan’ın birlik ve beraberlik içinde yaşama adına yoğun ilgi gösterildiğini vurgulayan Özgökçe, yeni kurulan bir belediye olmalarına rağmen ‘Kardeşlik İftarı’ temasıyla değişik mahallerde iftar çadırları kurduklarını kaydetti. İftar çadırlarının önemine ve güzelliklerine de değinen Özgökçe, “Mahallelerde kurduğumuz ‘Kardeşlik İftar’ sofralarında Ramazan’ın bereketini siz dostlarımızla, kardeşlerimizle paylaşıyoruz. Bu sofralarda yediğimiz yemeklerin afiyet ve şifa olmasını temenni ediyorum. Bizim inancımıza göre Ramazan ayı Cennet kapılarının açıldığı, Cehennem kapılarının kapandığı ve şeytanların zincire vurulduğu bir ay. Ramazan ayı eğlence değil, ibadet ve mana ayıdır. O yüzden on bir ayın sultanıdır” diyerek Ramazan’ın manevi yönüne ait önemini ifade etti.

Başkan Özgökçe, Tuşba’da yaşayanlara, birlik ve beraberlik içinde, aynı sofrada aynı ekmeği paylaşmak ve aynı tabakta çorbaya kaşık sallamanın yakıştığını kaydetti. Özgökçe ve beraberinde bulunan Başkan Şabu, tek tek bütün masaları gezip bilhassa gençlerin ve çocukların Ramazan heyecanını paylaştılar. 

Editör: TE Bilisim