Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan ‘Ödüllü Kitap Okuma’ yarışması için öğrencilere kitap dağıtımı yapıldı.

 

Lise öğrencilerine yönelik bu yıl ikincisi yapılacak olan yarışma için Canik Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerine Tuşba İlçe Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani tarafından ‘Temel Dini Bilgiler’ kitabı dağıtıldı.

 

Kitap dağıtım töreninde konuşan Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, “Geçen yıl yine Tuşba Belediyemizin destekleriyle Kutlu Doğum Haftası ile ilgili kitap okuma, okuma sonrası yarışma ve dereceye giren öğrencilere çok güzel ödüller verdik. Bu yıl tekrar Tuşba Belediye Başkanımız ve ekibi bize destek oldular. Şu an dağıttığımız kitapları okulumuzdaki herkes okuyacak ve yarışmamıza katılarak dereceye girip bu güzel ödüllerimizi kazanacaklar. Dağıtmış olduğumuz kitapların bir amacı da üniversite sınavlarına girecek olan öğrencilerimizin sınavlarda sorulan soruları daha iyi anlayabilmeleri ve pratik bir şekilde soru çözmelerini sağlayabilmektir. Bizler de köylüyüz ve bizlerde okuyarak üniversite sınavlarına girerek kazandık ve şimdi güzel mesleklerimiz var. Biz sizlere güveniyoruz, siz bizim için çok önemlisiniz. Bu kitabın güzel şeylere vesile olmasını ve hepinize üstün başarılar diliyorum” dedi.

 

Gençlere nasihatlerde bulunun Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise, “Tuşba Belediyesi olarak her daim sizleri düşünüyoruz, çünkü insan kâinatın eşrefi mahlûkatıdır ve biz bu eşrefi mahlûkat için ne yaparsak azdır. Sizlerin üniversitelerde en güzel yerlere gelmenizin yanında, hem sosyal hem kültürel hem de dini olarak sizler için güzel projeler gerçekleştirdik. Bugün burada İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Sancaktepe İmam Hatipler Mezunları ve Mensupları Derneği ile Tuşba Belediyesi sizlerle birlikte 4 Mayıs’ta gerçekleşecek olan imtihan öncesinde kitaplarınızı dağıtıyoruz. Bu kitaplarımız temel dini bilgiler nelerdir, bunları bir bir sizlere kazandırabilmek adına bu kitabımızı seçtik. Diyanet yayınlarında çok önemli bir eser. Jüri üyelerimiz tarafından seçilerek dereceye giren öğrencilerimize çeşitli hediyeler vereceğiz. Şimdiden sizlere Allah üstün muvaffakiyetler nasip etsin” diye konuştu.

 

Kitap dağıtımının ardından Canik Çok Programlı Anadolu Lisesinin kütüphane ve salon açılışının ardından program son buldu. 

Editör: TE Bilisim