Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapımına başlanılan ‘İskele Sahil Rekreasyon 1. Etap Projesi’ne kar yağışı nedeniyle çalışmalarına ara verildi.

 

Tuşba Belediyesi tarafından hayata geçirilmek üzere çalışmalarına başlanan ‘İskele Sahil Rekreasyon 1. Etap Projesi’ çalışmalarına kar yağışı nedeniyle ara verildi. Kalkınma Bakanlığı Doğu Anadolu Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na ‘Mesire ve Rekreasyon Alanlarının Desteklenmesi’ başlığı altında Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve 8 milyon TL’ye mal edilen ‘İskele Sahil Rekreasyon 1. Etap Projesi’nin ilk etabının 12 aylık sürede tamamlanması hedeflenmişti.

 

GÖL ÜSTÜNDE CAFETERYA YAPILACAK

Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdür Hasan Handil yaptığı açıklamada şu ifadelere yer veridi: “Bin 648 metre denize kıyısı olan Van’ın turizm değer katması için hayata geçirilen İskele Sahil Rekreasyon 1. Etap Proje alanı çalışmaları 2017 yılının bahar ayında tamamlanması bekleniyor. İlk etabında 350 metrelik yürüyüş yolu, 350 metrelik bisiklet ve 350 metrelik koşu yolu tamamlandı. Aynı anda 500 kişiye hizmet verebilecek Tuşba Belediyesi’nin ‘T’sini simgeleyen göl üstü 750 metrekare alana sahip kafeterya da rekreasyon alanında yer almaktadır. Bunların yanında basketbol, futbol, tenis kordu, voleybol, hentbol, fitnes ve çok amaçlı spor alanları ile birlikte ihtişamlı meydan havuzu ile halka hizmet verecek olan sahil rekreasyon alanında, kent mobilyaları ve ferah yeşil alan halkın hizmetine sunuluyor.”

 

HANDİL: HALKIMIZA HAYIRLI OLSUN

İnşaat çalışmalarında sona gelindiğini ifade eden Handil, halkı heyecanlandıran İskele Sahil Rekreasyon 1. Etap Proje alanında yapımı tamamlanan 400 araçlık geniş otopark ile vatandaşın İskele sahilindeki araç park sorununu da ortadan kaldırılacağını dile getirdi. Handil, “Öncelikle çalışmalarımız Van halkımıza hayırlı olsun. Tuşba Belediye Başkanımız Fevzi Özgökçe’nin gece gündüz demeden hazırlayıp Van’a kazandırdığı projelerimizin desteklenmesi ile daha önce adeta çöplük olan İskele Sahili Bu muazzam İskele Rekreasyon 1. Etap Projesi ile adeta hayat buldu. Bu projenin bir an önce insanlarımızın hizmetine sunabilmek için yüklenici firmamız ile çok yoğun çalışmalar ile için en zor kısmını bitirdik. Beş ayda yaptırdığımız işler ile proje 70 oranında tamamlanmıştır.” Dedi.

 

“ÇOK HIZLI TAMAMLAMAYA ÇALIŞTIK ANCAK...”

Modern ve çok amaçlı kullanım alanlarının olduğunu ifade eden Handil şöyle devam etti: “Burada modern ve çok amaçlı kullanım alanına sahip projemiz Van gölü sahilinde modern ve nezih bir ortamda halkımıza hizmet verecektir. İskele Sahil Rekreasyon 1. Etap Projesi alanımızın 12 aylık bir tamamlanma süresi vardı. Çok hızlı bir şekilde tamamlamaya çalıştık. Ancak ilimizin mevsim koşullarından kaynaklı olarak yağan kardan dolayı kalan 30’luk işlerimiz 2017 baharında çok kısa bir sürede tamamlanacaktır. İşlerin en zahmetli ve zaman alıcı kısmı tamamlandı kalan işler nisbeten daha rahat ve kısa sürede yapılacak işler kaldı.  İnşallah çok görkemli açılışını önümüzdeki ilkbahar da yapmayı hedefliyoruz.”

 

ÖZGÖKÇE: YÜZÜMÜZÜ DÖNME VAKTİ GELDİ

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, sahil bandını yapmanın kendilerine nasip olduğunu söyledi. Özgökçe, “İlk olarak DAKA desteğiyle hazırladığımız Sahil Rekreasyon Fizibilite raporu ardında DAP’a sunulan ve yüksek bir puanla Van’a kazandırdığımız proje ile bugüne kadar sırtlarını döndürdükleri Van denizine Vanlılar artık yüzlerini döndüreceklerdir. Bugüne kadar zahmetini, sıkıntılarını, cefasını çektikleri Van denizinin artık rahatını, huzurunu ve sefasını çekme zamanı gelmiştir. İskele Sahil Rekreasyon 1. Etap Proje alanının çalışmalarını başından beri günbegün yerinde takip ederek, çok hızlı bir şekilde tamamlama süresinden çok daha erken bir sürede tamamlanması planlanmaktadır.” Şeklinde konuştu.

 

“VATANDAŞ İÇİN YENİ ALANLAR OLUŞTURACAĞIZ”

Özgökçe yaptığı açıklamanın devamında şunları kaydetti: “Evveli tamamen mezbelelik ve 2011 deprem sonrası dökülen enkazlar ve adeta Van’ın ikinci vahşi çöplüğü ve bataklığı olan alanda evvela zemin iyileştirmeleri, drenaj, kot ayarlanması ve düzenlemesi sonrası temellerini attığımız ve yapımına başladığımız yapılar artık gün yüzüne çıkmaya başladı. Van merkezine en yakın olan ve her yaş gurubuna ayrı ayrı hitap edecek halkımızın gelip ailecek dinlenebileceği, hoş vakit geçireceği, eğlenebileceği, Van Denizi sahilinde oturabileceği mekânlar oluşturuyoruz. İskele Sahil Rekreasyon 1. Etap Projemizi inşallah 2017 baharında çok görkemli bir açılış ile halkımızın hizmetine sunmayı hedeflerken bir taraftan da, İskeleden Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne kadar olan İskele Sahil Rekreasyon Projemizin 2. Etap Projesini de hazırlayıp destek arayışındayız. Yani bir proje bitmeden hemen ikincisini ve devamında yapılacakları planlıyoruz. Çünkü bu aziz, bahtiyar, vefalı ve kadirşinas Vanlılar için ne yapsak azdır.” 

Editör: TE Bilisim