Van merkez Tuşba Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nce “Aile Hayatında En Çok Yaşanan Problemler ve Çözüm Yolları” başlıklı konferans r düzenlendi. 


Tuşba Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nce Merkez İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen “Aile Hayatında En Çok Yaşanan Problemler ve Çözüm Yolları” konferansa anneler çok yoğun ilgi gösterdi. Gazeteci Yazar Sema Maraşlı'nın konuk olduğu programa Van Valisi İbrahim Taşyapan, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe,Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, İl ve İlçe Müdürleri ve aileleri, Sivil toplum Örgütleri Başkan ve Aileleri ile Anneler katıldı.


“AİLE HAYATINDA EN ÇOK YAŞANAN PROBLEMLER VE ÇÖZÜM YOLLARI”

Tuşba Belediyesince Organize edilen programda Gazeteci Yazar Sema Maraşlı ‘Aile Hayatında En Çok Yaşanan Problemler Ve Çözüm Yolları’ konuları ile ilgili seminer verdi. Düzenlenen programda açılış konuşması yapan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe: “Dünyanın en değerli varlığı olan saygı değer annelerimizi sevgi, saygı ve en derin muhabbetlerimle selamlıyorum. Sevgili Peygamberimizin ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ hadis-i şerifi ile önemi bir kat daha artan değerli annelerimize ne kadar saygı, sevgi göstersek; onlara ne derece hizmet etsek asla yeterli gelmez. Bizler annelerimize karşı olan gönül borcumuzu her ne yapsak ödeyemeyiz. İşte bu nedenle annelerimizi yılda bir defa hatırlamak yerine annelerimizin her gün hayır dualarını almak bizlerin en şerefli, onurlu görevi olmalıdır” dedi.


Tabi bütün annelerin değerli olduğunu akat bazı annelerin çok özel ve farklı olduklarını ifade eden başkan Özgökçe, “Özellikle engelli çocuk sahibi olan annelerimiz. Engelli çocuklara sahip olan annelerimiz gerçekten diğer annelerimize nazaran bir kat daha vefalı, çok cefakârdır. Onlar gecelerini gündüzüne katıyorlar. Biz onlardan bir kaçını ziyaret edip ellerini öptük. Sizler de her biriniz onlar kadar kıymetlisiniz, sizler de bu geleceğimizi oluşturan çocuklarımızın annelerisiniz. Yine şehitlerimizin anneleri vardı, onları ziyaret ettik ve sayın kaymakamımızla onların da ellerini öptük. Biz sizlerin evlatlarıyız. Tabi bu evlatlarımızı sizler yetiştiriyorsunuz. Siz kıymetli annelerimiz onları yetiştiriyor, değerli annelerimiz gerçekten bizlerin geleceği, Türkiye'nin huzuru, refahı sizlerin elinde, sizlerin yetiştireceği çocuklar geleceğimiz olacak. Çünkü geleceğimiz olan çocuklarımızın ilk muallimleri sizlersiniz. Siz nasıl yetiştirirseniz bu evlatlarımız bu şekilde yetişecekler. İnanıyoruz ki sizlerin ellerinde anaya-babaya saygı duyan; vatana, millete, devletine saygılı olan çocuklarımız, gençlerimiz yetişecek. Onun için ümit varız ve onun için Tuşba Belediyesi olarak sürekli sizleri çok kıymetli yazarlarımızla, kanaat önderlerimizle ve söz sahibi insanlarımızla buluşturuyoruz. Allah nasip ederse daha büyük salonlarda, daha büyük mekânlarda sizleri ağırlayacağız. Çok kıymetli Valimiz çok yoğun programı olmasına rağmen bu gün geldiler. Özellikle büyük bir kültür merkezinin aciliyeti şu an ortaya çıktı. Ben çok fazla zamanınızı almak istemiyorum. Çok kıymetli misafirimiz Sayın Sema Maraşlı Hanımefendi konuşacaklar, tekrar hepiniz hoş geldiniz, sefa getirdiniz” ifadelerini kullandı.


Başkan Özgökçe’nin konuşmasının ardından Gazeteci Yazar Sema Maraşlı ‘Aile Hayatında En Çok Yaşanan Problemler Ve Çözüm Yolları’ seminerini verdi. Seminerin ardından Van Valisi İbrahim Taşyapan bir konuşma gerçekleştirdi.
Vali İbrahim Taşyapan: “Hakikaten şimdiye kadar dinlediğim en güzel, en yapıcı, en pozitif enerji veren bir 'Anneler Günü' sohbetiydi. Programa ev sahipliği yapan Tuşba Belediye Başkanımız Fevzi Özgökçe’ye ve Sema Hanım'a çok teşekkür ediyorum. Hayat gerçeklerinin tam ortasından konuştu. Bizler, birkaç erkek olarak ön sıralarda oturuyoruz. Bizlerin çok hoşuna giden şeyler söyledi belki; ama sizler için söylenenleri ben kendi üzerime alındım. Bizler iki birbirini tanımayan insan yuva kuruyoruz. Sonra Allah’ın emri ile birbirine en çok yakın iki insan oluyoruz. İnsanların eşleri kendilerine anne, babasından ve çocuklarından daha yakındır. Hem sırdaş hem de hayatı paylaşma konusunda. Onun için her cümlesi, her kelimesi hayatın içindendir. Bizler sertliklerle veya başka problemleri kendi hayatımıza taşımamamız, yaşadığımız yere götürmememiz gerekir; çünkü çocuklar huzursuzsa anne, baba geçimsizdir, sözü sözün özüdür. Bizleri ziyarete gelen Anneleri dinlediğimiz zaman bu hanımlar hakikaten burada söylenen sıkıntıları yaşıyorlar. Onun için hocamızın ifade ettiği gibi doğal olalım. Erkek olarak ayrıyız, kadın olarak ayrıyız ama bir bütünüz. Bir bütünü tamamlıyoruz. Burada rollerimizi doğal olarak yaparsak aslında sıkıntılar ortadan kalkıyor. Bu doğallığı yaşayabildiğimiz sürece de yuvamız da, çocuklarımız da, etrafımız da mutlu oluyor. Kayınvalidelerimiz annelerimizdir. Burada anneliği yüceltiyoruz, kayınvalideliği kötülüyoruz. Aslında kayınvalideler de anne. Erkekler için de anne kadınlar için de anne, dolayısıyla annelik kutsalsa kayınvalidelik diye bir kavram yoktur. Gelinler kayınbabalarını severler, kayınvalidelerini sevmezler, bunu anlamak mümkün değil. Gerçekten hocamız çok güzel anlattı. Sizler bu semineri dinlediğiniz için çok şanslısınız. Anneler dünyadaki en değerli varlıklarımızdır. Bu bağlamda hepinizin 'Anneler Gününü' kutluyorum, saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.


Konuşmalarından dolayı Van Valisi İbrahim Taşyapan ve Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe Gazeteci Yazar Sema Maraşlı’ya hediye ve çiçek takdim etti. Toplu fotoğraf çekilmesinin ardından program son buldu.

Editör: TE Bilisim