Türkiye'deki Cezaevlerinde bulanan tutsakların yaptığı resimler ‘Tutsak fırçalarla direnişimizi ilmek ilmek örüp, Sakine'lerin ruhuyla Rojava'yı özgürleştirelim’ sloganıyla Van'da açıldı. Burada konuşan Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, tutsakların kıt imkanlarla çok özenli ve sanatsal resimlerler yaptığını belirterek, alınacak her resimden elde edilecek gelirin Kobanê'ye gönderileceğini söyledi.

Türkiye'deki Cezaevlerinde bulanan tutsakların yaptığı resimler ‘Tutsak fırçalarla direnişimizi ilmek ilmek örüp, Sakine'lerin ruhuyla Rojava'yı özgürleştirelim’ sloganıyla Van'da açıldı. Van'da açılan sergiye Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban, Bekir Kaya, HDP İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Aygün Bidav, Veysel Keser ile çok sayıda kişi katıldı.

GELİRİ KOBANİ’YE GÖNDERİLECEK

Burada konuşan Çoban, tutsakların kıt imkanlarla çok özenli ve sanatsal resimlerler yaptığını belirterek, alınacak her resimden elde edilecek gelirin Kobanê'ye gönderileceğini söyledi. Kobanê'de ağır savaş koşullarının olduğunu söyleyen Çoban, “Çok büyük bir dayanışmanın sürdüğünü ancak maalesef bir duygu kopukluğu da yaşanıyor. Kobanê halkı bizi ve bizlerin desteğini bekliyor.” Dedi. Çoban, herkesin sergiyi gezerek gerekli katkıyı yapması gerektiğini de söyledi.

DİLEKÇİ: DİRENMENİN NE OLDUĞU ANLATILIYOR

HDP İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, yaşam hakkı tanınmayan bir mekanda tutsakların yeni bir yaşam var etmeye çalıştıklarını belirterek, tutsakların sevgi ve direnmenin ne olduğunu anlattıklarını söyledi. Kobanê için başlattıkları yardım kampanyasına herkesin destek vermesini isteyen Dilekçi, sergiyi düzenleyenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından kısa bir sinevizyon gösterimi de yapılırken, 30 Ocak'a kadar açık kalacak sergideki tabloların satışından elde edilecek gelirin Kobani’ye gönderileceği belirtildi.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim