Van Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinden uzak olan Van F Tipi Cezaevi önünde ziyaretçiler için özel bir bekleme salonu yaptı. Yapılan bekleme salonunda ziyaretçilerin tüm ihtiyaçlarını giderme alanları oluşturulurken, ayrıca gün boyunca ziyaretçilere ücretsiz sıcak çorba, çay ve su ikram ediliyor. Tutuklu ve hükümlü alilere yapılan bu hizmetin şuana kadar cezaevleri için yapılan en önemli hizmetlerden biri olduğunu söylüyor.

 

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Van F Tipi Cezaevi'nde kalan tutuklu ve hükümlü aileleri için modern bir bekleme ve dinlenme salonu yaptı. Salonun yapılması için uzun bir süre yasal işlemler için uğraşan belediye, izinleri aldıktan sonra dinlenme salonun temellerini atarak yıl içerisinde tamamladı. Türkiye'de ilk kez yapılan bu uygulama ile cezaevi görüşüne gelen ailelerin dışarıda bekleme, yiyecek ve diğer ihtiyaçları da bu sayede karşılanma yoluna gidildi.

 

AİLELERE ÜCRETSİZ HİZMET

Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Van F Tipi Cezaevi'nde kalan tutuklu ve hükümlü aileleri için modern bir bekleme salonun içerisinde kafeterya, bebek emzirme odası, mescit, kadın, erkek WC’ler, televizyon izleme salonunun yanı sıra ziyaretçilerin rahat edebileceği ve tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri alanlar oluşturuldu. Bu hafta itibariyle ailelerin hizmetine sunulan ziyaretçi bekleme salonu, tutuklu ve hükümlü görüşlerinin olduğu her gün sabah saat 07,00’dan başlayarak akşam saat 17.00'a kadar açık olacak. Belediye tarafından görevlendirilen iki personel ise, gün boyunca ailelere ücretsiz sıcak çorba, çay ve su hizmeti verecek.

 

"AİLELERİNİN MAĞDURİYETLERİ GİDERİLDİ"

Van Büyükşehir Belediyesi yaptığı bu çalışma ile cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlü ziyaretçilerinin daha önce yaşadıkları büyük mağduriyeti ortadan kaldırdı. Hafta içerisinde gelen ve çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu yüzlerce ziyaretçi artık daha iyi şartlarda ziyaretlerini gerçekleştirebilecek. Özellikle çevre illerden gelen ziyaretçilerinin yaşadıkları büyük sorunlar ve mağduriyetler yapılan çalışma ile bitirilirken, bu hizmet herkesin takdirini kazandı. Kış aylarında yaşanan soğuk havada dışarıda saatlerce beklemek zorunda kalan aileler artık bu sorunları yaşamayacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından 420 metrekare alan üzerinde inşa edilen salon bu hafta itibariyle hizmet vermeye başlarken, havaların ısınması ile birlikte alanın çevre düzenlenmesi de yapılacak.  

 

BUGÜNE KADAR YAPILAN EN ÖNEMLİ HİZMET

TUHAY-DER Eş Başkanı Emin Şeker, yapılan çalışmadan dolayı Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Şeker, "Belediyemiz çok önemli bir hizmeti hayata geçirdi. Biz bu çalışmayı şuana kadar cezaevleri için yapılan en önemli çalışma olarak görüyoruz. Sadece Van'da bulunan tutuklu aileleri değil, özellikle il dışından gelen aileler sabahın erken saatlerinde Van'a geliyor ve saatlerce soğukta yada yaz sıcağında beklemek zorunda kalıyordu. Cezaevinin uzak olması ve alış-veriş yapılabilecek hiçbir yerin olmaması nedeniyle aileler akşama kadar su ihtiyaçlarını bile karşılayamıyorlardı. Yapılan bu çalışma ile aileler sabah saatlerinde cezaevi önüne geldiklerinde çorbaları, çayları ve sıcak bir mekanları olacak. Şuana kadar bu tesise gelen aileler çok mutlu oluyor ve bu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorlar. Sadece aileler değil, tutuklu ve hükümlülerde aileleri ile görüştüklerinde bu hizmet için teşekkür ediyorlar. Bunun tüm illere örnek olması gerektiğini düşünüyoruz" dedi. 

Editör: TE Bilisim