Van'ın Çaldıran ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan köy korucuları, geride 18 çocuk ile acılı annelerini bıraktı.

 

Güvenlik güçlerince Tendürek Dağı'nda örgüt mensuplarına karşı yürütülen operasyonda çıkan çatışmada şehit olan köy korucusu Mehmet Aladağ'ın yaşadığı Yaş Kütük Mahallesi'nde acılar tazeliğini korurken aynı bölgede Aladağ'ın amcası Muzaffer Aladağ ile komşusu İhsan Taş'ın şehit olması ailelerin acısını arttırdı. Şehit Mehmet Aladağ'ın 1, Muzaffer Aladağ'ın 9, İhsan Taş'ın ise 8 çocuğu olduğu öğrenildi. Bir hafta içerisinde 3 köy korucusunun şehit düştüğü mahallede, Türk bayrakları astıkları evlerde yasını tuttukları şehit koruculardan geriye 3 acılı eş ve 18 gözü yaşlı çocuk kaldı. Taziyeleri mahalledeki evlerinde kabul eden acılı anneler, çocuklarına sarılarak teselli oluyor. Şehit korucu Muzaffer Aladağ'ın eşi Şekirnaz Aladağ, yaptığı açıklamada, eşinin silahı ve vatanı için şehit düştüğünü söyledi.

 

"ARTIK BU ŞİDDET SON BULSUN"

Eşinin şehitlik mertebesine ulaştığını ifade eden Aladağ, "Eşimle en son göreve giderken vedalaştık. Ardından yaralı olduğu bilgisi geldi. Tabi çok tedirgin olduk ve üzüldük. Hastaneye gittiğimizde de eşimin şehit olduğunu öğrendik. Vatan sağ olsun. Bizim yüreğimiz yandı ama başka annelerin yüreği yanmasın. Artık bu şiddet son bulsun." diye konuştu.

 

"ŞEHİTLER HİÇ BİR ZAMAN ÖLMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ"

Şehit korucu Mehmet Aladağ'ın eşi İlki Aladağ ise eşinin şehit olması nedeniyle acılarının büyük olduğunu belirtti. Artık şehit haberi almak istemediklerini ifade eden Aladağ, şöyle devam etti: "Bir kaç gün içinde aynı aileden 2 şehit verdik. Ciğerimiz yanıyor. Bu nedenle artık bu kanın durmasını istiyoruz. Eşimin şehit düşmesiyle kolum kanadım kırıldı ama artık başkasının kol ve kanadı kırılmasın. Bir kızım vardı o da babasız kaldı. Allah bunu kabul etmesin. Benim eşim Allah'a şükür ki şehit oldu ama şehitler hiç bir zaman ölmez, vatan bölünmez."

 

Şehidin kardeşi Ayşe Aladağ da bir hafta içerisinde 3 şehit verdiklerini belirterek, terör örgütü mensuplarının saldırılarına son vermesini istedi. Kardeşi ve amcasının şehit düşmesiyle çocuklarının babasız kaldığını anlatan Aladağ, "Acımızdan ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Daha birinin yasını tutarken ikincisinin şehit haberini aldık. Amcam geride tam 9 çocuk bıraktı. Acımız çok büyük. Artık bu kanın durması lazım." diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim