Cihan Konfederasyonu’na bağlı Ufuk Sendikası’nın 1. Yıldönümü Van’da verilen yemekle kutlandı. Kutlamaya Ufuk Sağlık-Sen İli temsilcisi Sıddık Ademoğlu, Ufuk Büro-Sen Genel Başkanı Fatih Tekin, Ufuk Büro-Sen İli temsilcisi Senar Yalçıntaş ve bir çok üye katıldı.

 

Ufuk Sağlık-Sen Van İli temsilcisi Sıddık Âdemoğlu burada yaptığı açıklamada, hizmet kollarında yığınla bekleyen bir sürü sorunların olduğu belirterek bu sorunların siyasi malzeme ve seçim rantı olarak kullanılmadan bir an evvel çözülmesi gerektiğini dile getirdi. Ufuk Büro-Sen Genel Başkanı Fatih Tekin ise sendikalarının, hiçbir siyasi bir partinin ne önünde ne de arka bahçesi olmadığını söyledi.

 

ADEMOĞLU: SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SORUNU HALA HALLEDİLEMEDİ

Ufuk Sağlık-Sen Van İli temsilcisi Sıddık Ademoğlu, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete dikkat çekerek, “Kronikleşen sıkıntılarımızdan yıpranma payı, ek ödemelerin emekliye yansıtılmaması, sağlık personeline uygulanan şiddet, çalışanlarımızın ve mesleklerinin itibarsızlaştırılması, rekabetten ve adaletten uzak, ötekileştiren bir terfi istismarı görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının kapsamlarının dar olması, sağlık hizmetlerinde taşeronlaşma, adaletsiz döner sermaye dağılımı, aile sağlığı çalışanlarına zorunlu nöbet dayatması, riskli birimlerin yeniden tanımlanmaması, sağlık personelinin çocuklarına sağlıklı büyüyeceği kreş sisteminin olmaması, ek zam taleplerinin karşılanmaması gibi birçok sorun halledilmemiştir.” dedi. Ademoğlu ayrıca Ufuk Sağlık Sendikasının sorunların çözülmesi için ideolojik ve siyasi yapının öncüsü, sözcüsü ve arka bahçesi olmadan sendikal haklarını kullanarak sorunların sürekli takipçisi olacaklarını dile getirerek bu konu üyelerden destek istedi.

 

TEKİN: HİÇBİR PARTİNİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLİZ

Ufuk Büro-Sen Genel Başkanı Fatih Tekin, Ufuk Büro Sendikası’nın, milli ruh, milli düşünce ve diğer gamlık duygusuyla hareket ederek; evrensel etik kuralları ve insani değerleri benimsemiş kimselerin varlığının tesisi için çalıştığını belirtti. Tekin, “Sendikamız, siyasi bir partinin ne önünde ne de arka bahçesi olmayan, gücünü bir sivil toplum kuruluşu olarak üyelerden ve toplumun kendinden alan, sendikal faaliyetlerinin temeline çalışanın yaşam ve iş kalitesinin iyileştirmesini koyan bir sendika anlayışıyla hareket ede. Kamu çalışanının anayasadan doğan temel haklarını korumak, bu haklarını genişletilmesi ve iyileştirmesi adına akademik, güncel ve eylemsel planda projeler üretmek, siyasi amaçların ötesinde, kamuda çalışan dezavantajlı ve sosyal riskli grupların uğradığı haksızlıklara dair doğru ve etkin bir hukuki mücadele zemini oluşturmak için çalışıyoruz.” sözlerin yer verdi.


ŞEHRİVAN HABER- ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim