Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Hatice Çoban, Büyükşehir Belediyesi tarafından haftanın her Perşembe günü kentli kadınlar için ücretsiz olan otobüsler ile yolculuk yaparak kadınların taleplerini dinledi. Eş Başkan Çoban, "Belediyemiz, halkımızın emeği ile bu otobüsleri aldı. Sayıyı daha da arttırarak, ulaşım sorununu en aza çekeceğiz" dedi.

 

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çoban, Büyükşehir Belediyesi tarafından alımı gerçekleştirilen ve her Perşembe günü kentli kadınlar için ücretsiz olan otobüslerle seyahat ederek hem kadınlarla bir araya geldi, hemde otobüslerde yaşanan yoğunlu gözlemledi. Beraberindeki Edremit Belediye Başkanvekilli Nurhayat Çelik, HDP Tuşba İlçe Eşbaşkanı Hatice Can ve kadın belediye meclis üyeleri ile birlikte Çarşı ve Edremit TOKİ güzergâhında çalışan otobüs ile seyahat yapan Eşbaşkan Çoban’a kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

 

ÇOBAN: BELEDİYEMİZ, HALKIMIZIN EMEĞİ İLE BU OTOBÜSLERİ ALDI

Otobüs yolculuğunda kadınlar ile sohbet eden Çoban, kadınlardan yeni alınan otobüsler hakkında bilgi aldı. Otobüsleri çok beğendiklerini söyleyen ve Edremit güzergâhında çalışacak olan otobüs sayısının arttırılmasını isteyen kadınlara Çoban, mevcut otobüslere talepler doğrultusunda yeni otobüs eklemesi yapacaklarını söyledi. Her yıl biraz daha otobüs sayısını arttırarak bu sorunu en aza indireceklerini belirten Çoban, "Gelir düzeyi göz önüne alındığında her perşembe günü yaptığımız ücretsiz uygulaması çok önemli. Kentli kadınların büyük bir bölümü tüm ziyaretlerini perşembe günlerine alıyor, bu nedenle bir yoğunluk söz konusu ancak bunun da yeni alınacak otobüslerle ancak çözülebilecek bir durum" dedi. Çoban, "Otobüslerimiz halkımızın emeği ve parası ile alındı. Halkımızın belediyeye yaptıkları her ödeme onlar için hizmete dönüştü. Belediyemizin kaynaklarını halkımızın hizmetine sunmaktan büyük bir gurur duyuyoruz" dedi.

 

KADINLAR, KADIN ŞOFÖRLERDEN ÇOK MEMNUN

Büyükşehir Belediyesi’nin otobüsler haftanın bir günü kadınlar için ücretsiz yapmasından dolayı Çoban’a teşekkür eden kadınlar, uygulama ile birlikte otobüsler ile istedikleri yerlere konforlu ve rahat bir şekilde yolculuk yaptıklarını ifade ettiler. Yine Büyükşehir Belediye tarafından kısa bir süre önce hayata geçirilen kadın otobüs şoförleri uygulamasını oldukça beğenen kadınlar, kadın şoför sayılarının çoğaltılmasını isteyerek, kadın şoförlerden çok memnun olduklarını söylediler. Eşbaşkan Çoban ise, kadın şoförler uygulamasının önemli bir ihtiyaç olduğunu, belediye olarak bu talepleri karşıladıklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim