Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrenci, akademisyen ve çalışanları, İstanbul'da bombalı saldırıda şehit olanlar için yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sonunda açıklama yapan YYÜ rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, “Ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Bir ülkemiz var ve ülkemize sahip çıkmalıyız.” Dedi.


10 Aralık Cumartesi akşamı İstanbul'da 44 kişinin şehit olduğu saldırıya tepkiler sürüyor. YYÜ öğrenci, akademisyen ve çalışanlarından oluşan yaklaşık bin kişilik grup, teröre tepki amacıyla kampüs içinde yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, rektör yardımcıları, üniversite çalışanları ve öğrenciler katıldı. Kredi Yurtlar Müdürlüğü önünde başlayan yürüyüşe katılanlar sık sık sloganlar atarak, merkezi kafeterya önüne kadar geldi. Burada toplanan kalabalık Türk Bayrağı açıp İstiklal Marşı okuyup şehitler için dua etti.

 

 

KARADUMAN: YİĞİTLERİMİZE SELAM EDİYORUZ

Yürüyüşün ardından açıklama yapan Öğrenci Konseyi Başkanı Emre Karaduman, ülke olarak zor günlerden geçtiklerini, ancak tek bir ağızdan terörü lanetlediklerini belirtti. Karaduman, “Her türlü terör örgütüne karşı dik duracağız. Devletin bekası, ülkenin geleceği için tek yürekle bu bayrak altında onurla yaşamaya devam edeceğiz. Bu vatanın en kıymetli bekçileri olan emniyet teşkilatımız başta olmak üzere milletimizin başı sağ olsun. Bizler dini, vatanı ve bayrağı uğruna canını feda etmeye hazır gençler olarak, vatan müdafaasını sürdüren yiğitlerimize selam ediyor, yürüyüşümüzde bizleri yalnız bırakmayan paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” Dedi.

 

 

BATTAL: GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Yürüyüşe katılan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise gençlerin, vatanı uğruna canını feda etmekten kaçınmayacaklarını bu davranışla gösterdiğini ifade etti. Battal, “Sadece bir tane Türkiye var. Bu ülkeye herkesin sahip çıkması lazım. Ülkemizin başına gelecek en küçük bir sorun, sadece bizim canımızı değil bütün Müslümanların canını acıtıyor. Bu nedenle bu ülkeye, bütün Müslümanların geleceğimize sahip çıkmamız lazım. Sayın Cumhurbaşkanımızın da her zaman yanında olmamız gerekiyor. Zira geleceğimiz ve Müslümanların yaşadığı topraklardaki sorunların çözümü güçlü lider ve güçlü Türkiye'yle mümkün olacak.” Dedi.


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ORHAN AŞAN

 

Editör: TE Bilisim